BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Appiahın yüzü güldü

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'la geçen Gana'da yüzler gülüyor. Özellikle de Appiah'ın..

Abone ol

Eğlencenin, coşkunun, sevincin tavana çıktığı, hatta büyücülerin işbaşında olduğu gecede Appiah, "Denizlispor maçından bu yana büyük üzüntü yaşıyordum. Aldığımız üç puan gözyaşlarımı kuruttu. Turu geçeceğiz" dedi

Gana Milli Takımı, Almanya'ya gelirken belki de hiç kimse onlara şans tanımıyordu. İsmi cismi pek ön planda olmayan, sadece geçmişte Abedi Pele'yi vitrine çıkaran, sonra da Nijerya ve Kamerun'un gölgesinde kalan Gana'nın çığlığını bu kez bütün dünya duydu.

İlk maçta İtalya'ya yenilmesine rağmen, ikinci sınavında kupanın güçlü ismi Rosicky'li, Nedved'li Çek Cumhuriyeti'ni eze eze yenen Gana oynadığı futbolla bir anda 2006'nın gündemini değiştirdi.

Muhteşem görüntüler
Alman semalarında parlayan, "Afrika'nın Kara Yıldızları", hiç şüphesiz Türk halkının büyük sempati duyduğu bir ekip. Fenerbahçeli Appiah ile Galatasaray'da yetişen Ankarasporlu kaleci Kingston, turnuvayı izleyen Türk gazetecilere farklı duygular yaşattı. Çek Cumhuriyeti maçının son dakikalarda herkes sanki ay - yıldızlı ekibi tutarmışcasına yerlerinde hop oturup hop kalktı.
Karşılaşma akşamı, Attila Gökçe, Halil Özer ve Münir Bağrıaçık'tan oluşan Milliyet ekibi, Köln Hilton Oteli'nde kalan Gana Milli Takımı'nın kutlamalarına katıldı.
Gecede muhteşem görüntüler vardı. Ganalı büyücü Samuel Andry, ilginç giysileriyle kaleci Kingston'u bir köşeye çekmiş, dualar ve sihirli sözcüklerle bir tür motivasyon seansı uyguluyordu.
Kingston daha sonra Samuel'in söylediklerini bize aktarıyordu;
"Tanrı senin kollarını güçlü kılsın. Sen ve arkadaşların Gana'nın ismini tüm dünyaya duyurdu. Artık herkes bizi konuşuyor. Bundan sonraki maçlarda da Gana halkı senin yanında olacak."

'Turist değiliz'
Kingston daha sonra Milliyet ekibi ile sohbet ederken, Çek maçında tüm takımın inanılmaz bir futbol sergilediğini belirtti ve "Biliyoruz ki Türk halkı da bizim yanımızda. Bu maçı mutlaka kazanmalıydık ve kazandık. Biz Gana olarak buraya turist gibi gelmediğimizi gösterdik" dedi.
Bu arada İtalya'nın Amerika ile berabere kaldığı haberleri zafer sevincini daha da artırdı. Şenlikler sürerken, Fenerbahçe'nin ve Gana Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Appiah lobide gözüktü. Orada bulunan tüm taraftarlar adeta Appiah'ı çembere aldılar.
Yıldız oyuncu önce herkese selam verdi ve yanımıza geldi. Appiah, Çek maçında oynadıkları futbolun inanılmaz olduğunu belirtirken, "Denizli maçındaki gözyaşlarım ancak bu maçla kuruyabildi. Çok mutluyum. Kesinlikle ikinci tura çıkacağız. Eğer bu şekilde oynarsak daha yükseklere de tırmanabiliriz" diye konuştu.