BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA

İsrailin amacı farklı

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Recai Kutan ziyaretinde İsrail'in amacının farklı olduğunu söyledi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ilk kez yaşanmadığını belirterek, ''Adalete dayalı bir barış elde etmek İsrail'in hiçbir zaman hedefi olmamıştır'' dedi.

Kutan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'u makamında kabul ederek, bölgedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İsrail'in, ABD'nin ve batılı devletlerin desteğini arkasına alarak, Filistin halkına yönelik insan haklarına, insani değerlere, ahlaka ve uluslararası hukuka aykırı bir saldırı içine girdiğini kaydeden Kutan, dünyanın yaşanan zulme duyarsız kaldığını ileri sürdü. Kutan, İsrail'in daha önce de Filistinli sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, ''İsrail'in genel politikası şudur; adalete dayalı bir barış elde etmek İsrail'in hiçbir dönemde hedefi olmamıştır. ABD başta olmak üzere batılı ülkelerinde her türlü desteğini arkasında hissederek haksızlıklarına devam ediyor. Kurulduğundan bu yana da aşağı yukarı ilk dönemdeki topraklarını neredeyse 20 misli artırmış durumdadır. Saldırılarla işgal üzerine işgal yapmaktadırlar'' diye konuştu.

İsrailli askerin kaçırılmasının ardından tepki veren ülkelerin, Filistinlilere yönelik zulümlere ise sessiz kaldığını kaydeden Kutan, şunları söyledi: ''Elbette bizde isteriz asker kurtarılsın. Ancak böyle çifte standart olmaz ki. Bir asker karşısında yüzlerce Filistinli Müslüman kardeşimiz, içlerinde çok sayıda çocuk, kadın, yaşlı olmak üzere katledildi. Ama bunlara karşı en ufak bir reaksiyon maalesef gösterilmemektedir. Bu batı aleminde çifti standart ve iki yüzlü bir dış politikanın en somut örneklerinden biridir.'' Saldırıları sözlü olarak kınamanın yeterli olmadığını belirten Kutan, İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde meselenin çözümüne karar vermesi gerektiğini kaydetti. Kutan, partisinin Filistin'e destek amacıyla 9 Temmuzda İstanbul'da bir miting düzenleyeceğini de söyledi.

BÜYÜKELÇİ MARUF
Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf da Türk halkına Filistinlilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Maruf, zor günler geçirdiklerini ve başta siyasi olmak üzere her alanda Türkiye'nin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Maruf bir gazetecinin İsrailli askeri kaçıran grubun, İsrail'e Filistinli mahkumların serbest bırakılması için verdiği sürenin bugün dolduğunu hatırlatması üzerine ise şunları söyledi: ''Şu andaki işgalin biteceğine inancım yok. Çünkü İsrail'in nihai hedefi o askerin kurtarılması değildir. İsrail'in amacı Filistin'de oluşmuş olan birlik ve beraberliğe yönelik bu saldırganlığını daha da şiddetlendirmektir. Bugün asker verilsin veya verilmesin, İsrail hükümetinin yapmakta olduğu bu işgal sürecektir. Onların amacı şu anda gerekçe olarak bu esiri alalım gayretidir. Bizim de temennimiz odur; esir verilecektir. Bu vahşice yapılan soykırım ve İsrail'in düşmanlığı Filistin halkına karşı devam edecektir. Bizim burada bir mülahazamız var o da, doğrudur şu anda Filistinlilerin elindeki esir İsrail açısından önemlidir. Peki binlerce esir var şu anda İsrail'in elinde Filistinli. Bunlar ne olacak? Bunun için İsrail'e söyleyeceğimiz, şudur; madem ki esirini almak istiyorsan, Filistin'den aldığın esirleri de geri ver.'' Kutan da İsrailli askerin kaçırılmasıyla Hamas hükümetinin ilgisi olmadığını, hükümet yetkililerinin bunu net bir şekilde ortaya koyduğunu hatırlattı.