BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Eylem dinsel değil

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, katolik rahibe yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Abone ol

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Katolik Kilisesi rahibi Pierre Brunissen'in bıçakla yaralanması olayının, bazı çevrelerce yapılan spekülasyonların aksine, dinsel değil, kişisel ilişkiden kaynaklanan bir adli vaka olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gökçınar, makamında düzenlediği basın toplantısında, geçen pazar günü meydana gelen olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Bugüne kadar elde edilen bilgilere göre, olayın kişisel ilişkiden kaynaklanan bir nedene dayandığını belirten Gökçınar, şunları kaydetti: ''Mağdur şahıs ile şüpheli arasında bir dostluk ilişkisi, beşeri bir münasebet, alışveriş olduğu, çoktandır görüştükleri anlaşılmıştır. Bu anlamada meydana gelen eylemin tamamen iki insanın ilişkilerinden kaynaklanan bir eylem olduğunun altını çiziyorum. Eylemin dinsel bir amacının olmadığı, bizim tahminlerimize göre de arada, alacak ve borç meselesi olması ve bunun mağdur rahip tarafından istenmesi nedeniyle şüphelinin mevcut akıl hastalığının da tesiriyle ve içinde bulunduğu ruh hali nedeniyle eylemi gerçekleştirdiği yönündedir.''

Konuyla ilgili spekülasyonlara değinen Gökçınar, ''Bu konuda yapılan bazı spekülasyonların tamamı yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan, uyruğu, dinsel inancı ne olursa olsun tüm insanlar, kanunların ve devletinin teminatı altındadır. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Bu konuda en küçük bir tereddüt yoktur. Tekrar söylüyorum, eylem dinsel amaçlı değil kişisel ilişkiden kaynaklanan, bir bizim vakay-ı adiye (sıradan, her zaman olan bir olay) dediğimiz bir vakadır'' diye konuştu.

Başsavcı Gökçınar, zanlının götürüldüğü Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde herhangi bir gözetime bile gerek görülmediğini de ifade ederek, ''Çünkü akıl hastası olduğu hastane kayıtlarında mevcut'' dedi. Gökçınar, sanığın söz konusu suçla ilgili yargılanması konusunda ise ''Bahse konu olayla ilgili ceza verilip verilmeyeceğine, sanığın akıl hastası olma ihtimali nedeniyle yüce Türk yargısı karar verecektir'' diye konuştu.

Ahmet Gökçınar, olayın zanlısının, bir yakınını öldürme suçundan yargılandığını, ayrıca 3 hırsızlık iddiasıyla ilgili de hakkında soruşturma bulunduğunu da bildirdi.