BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  DÜNYA

İsrail’den şok iddia !

İsrail’in Kanal 2 televizyonu, Rusya’nın Suriye rejimine, envanterindeki kimyasal silahları uluslararası denetime açma karşılığında, konvans...

Abone ol

İsrail’in Kanal 2 televizyonu, Rusya’nın Suriye rejimine, envanterindeki kimyasal silahları uluslararası denetime açma karşılığında, konvansiyonel silah sevkıyatını artırma teklifinde bulunduğunu iddia etti.
Kanalın haberine göre, Rusya ve Suriye arasında, İran’ın da dahil olduğu, kimyasal silahların uluslararası denetime açılması konusundaki görüşmeler iki haftadır sürüyordu. Haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Esad’a, ABD’nin Suriye’ye olası askeri müdahalesini önlemek için, kimyasal silahları denetime açmasını teklif ettiği iddia ediliyor. Bunun karşılığında da, Rusya, bir kısmı daha önce Karadeniz kıyısında yer alan Novorossiysk limanından Suriye’ye sevk edilen silahların sayısını artıracak.
İsrail televizyonunun haberinde silah sevkıyatının içeriği belirtilmiyor fakat Suriye rejiminin isyancılarla olan mücadelesinde savaş uçakları, tanklar için yedek parça ve benzer askeri ekipmanlara ihtiyaç duyduğu bildiriliyor. Rusya, geçen yıl, ülkedeki kriz sona erene kadar, Suriye’ye teslim edilecek ve aralarında 24 MIG-29 savaş uçağının da yer aldığı silahların sevkıyatını durdurmuştu. Fakat Mayıs ayında, Rus ve Suriyeli yetkililer Moskova’da savaş uçağı alımı için yeni bir anlaşma yapmak üzere bir araya geldi.
(İHA)