BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

Sigara yasağını delen yandı!

TGRT Haber'de Hadi Özışık'ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası'nın bu haftaki konuğu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ydu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Mekanında sigara içilmesine göz yuman işyeri sahipleri yandı.

Yasağa karşın sigara içilmesine izin verilen mekanlar için uygulanan para cezası yerini mekanların kapatılması cezasına bıraktı. Sigara yasağını iki kez delen işletmelerin çalışmasına izin verilmeyecek.

Sigara yasağına ilişkin düzenlemelerin detaylarını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Basın Odası'nda açıkladı.

EVLADINIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ NE OLACAK?

Sigarayla mücadelede bireylerin bilinçlendirilmesinin öneminin altını çizen Müezzinoğlu, sigara kullanımının 'kişisel bir özgürlük' alanı olmadığına dikkat çekti ve ekledi:

"Sigara kullanımına 'benim özelim' diye bakanlar bir kez daha düşünmeli. Bu durum yan masada oturan ve sigara kullanmayan bir kişinin özeline girmiyor mu? Evladının özeline girmiyor mu? Hukuku sadece kendim merkezli değil, yanındakini kapsayan bir bakış açısıyla değerlendirmek lazım."

basin-odasi.jpg

5 BİN LİRA ÖDE GİTSİN DÖNEMİ BİTTİ

Kapalı mekanlarda sigara kullanımının yasaklayan düzenlemenin değiştirildiğinin de altını çizen Müezzinoğlu, para cezalarının caydırıcılığının kalmadığını ilginç bir örnekle anlattı.

"Örneğin bir salonda düğün var. Bu salonun değeri 10 bin lira. Sigara yasağı delinecekse 5 bin lira fazla ödeme alıyor. Ceza gelirse aradaki bu parayı ceza olarak ödüyor. Bu durumda da yasağın caydırıcılığı ortadan kalkıyor.

Bu düzenleme artık değiştirildi. İlkince para cezası ikinci yada üçüncü kez yasa delinirse o kurum kapatılacak."