BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekilden felsefe tartışması

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “İlahiyat fakültelerinden felsefe derslerinin kaldırılması cinayettir. Din adına işlenecek cinayetler...

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “İlahiyat fakültelerinden felsefe derslerinin kaldırılması cinayettir. Din adına işlenecek cinayetlerin temeline atmaktır” dedi.
İstanbul Darülfünun’da 1924 tarihinde İlahiyat Bölümü açıldığını ve 1 yıl sonra felsefe derslerinin okutulmaya başlandığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, YÖK Genel Kurulu’nun 15 Ağustos 2013 tarihinde aldığı bir karar ile İlahiyat Fakültelerinin müfredatını değiştirdiğini, bu karar ile İlahiyat fakültelerinde okutulan felsefeye giriş, felsefe tarihi, sosyolojiye giriş, psikolojiye giriş, eğitim ve bilimsel araştırma teknik ve yöntemler derslerinin kaldırıldığını ifade etti.
“Felsefenin kaldırılmasıyla söyleneni olduğu gibi hemen kabul eden, anlatılanı asla sorgulamayan, yeni ve farklı düşüncelere ve görüşlere kesinlikle kapalı olan bir nesil yetişecektir” diyen Özkes; bu durumun taklitçi, ezberci, sığ, kalitesiz, dünyaya kapalı, itaatçı, fanatik bir bin adamı tipi yetiştireceğini söyleyerek, bilimsel gelişmelere ve yeniliklere ‘dur’ denileceğini belirtti.
İmam-ı Azam’ın kemiklerinin sızlayacağını ifade eden Özkes, “Neticede İslam dininin 23 yılda geldiği düşünülmeyecektir. İçtihat kapısı kapanacaktır. Şartlara ve zamana göre yorumlar rafa kalkacaktır. Sosyolojik ve psikolojik hallere itibar edilmeyecektir. En son ve en mükemmel olan İslam dinini felsefesi olmayan bir din durumuna düşürmek kimsenin haddi değildir. İlahiyat fakültelerinden felsefe derslerinin kaldırılması cinayettir. Din adına işlenecek cinayetlerin temeline atmaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)