BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  DÜNYA

İsrailden kışkırttılar savunması

İsrail ordusu Gazze'ye yardım götüren yardım gemilerini vurdu. İsrail tarafı kendini bu sözlerle savundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İsrail Başbakanlık Sözcüsü Offir Gendelman, gemide bulunanların terörist faaliyet içinde olduğunu iddia etti. Gemide mukavemet gösterilince ona uygun yanıt verildiğini söyleyen Gendelman, ateşli silahların bulunduğunu savundu, ölü sayısını da 10 olarak açıkladı.

TERÖRİST FAALİYET İÇİNDELER

İSRAİL BAŞBAKANLIK SÖZCÜSÜ GENDELMAN: BİZE SALDIRDILAR

"İsrail’e karşı kışkırtıcı bir tutum içindeydiler. Malzemeleri kontrol etme ricamızı kabul etmediler.  Bizim askerlerimize ateş açtılar, 8-10 İsrail askeri yaralandı. Askerlerimizin bir kısmının durumu ciddi.

Tabancalar ve çeşitli el silahları bulundu. Bizim askerlere yönelik saldırı söz konusu. Terörist faaliyetler içindeler. Onların yardım gayesi yok. Onlar İsrail'in egemenliğine saldırıyorlar. Gemide mukavemetle karşılaşılınca ona uygun yanıt verilmesi gerekiyordu. Bizim bildiğimiz kadarıyla 10 kişi öldü."

İSRAİL DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ: EĞER TEFTİŞE İZİN VERİLSEYDİ
 
"Eğer bu gemilerde silah yoksa neden İsrail gemilerince teftiş edilmesine izin vermediler. Kışkırtma olduğunu düşünüyoruz. Gazze'ye insani yardıma karşı değiliz. Bunlar ablukayı kaldırmayı çalışıyorlar. Bu da açıkça kışkırtma. İsrail ordusu hiç bir şekilde sorun yaratmayacaktı. Eğer teftişe izin verilseydi. Eğer orada bir şey olduysa gemidekilerin inisiyatifi nedeniyle oldu. İsrail ordusunun değil."

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ BARAK RAZ: AKTİVİSTLER SORGULANIP SINIRDIŞI EDİLECEK

"Organize bir tepki gösterildi. 4 yaralı israil askeri var. Olayın uluslararası sularda olup olmadığını  söylemek benim için de zor. Gazze'ye yönelik ambargo neden geçerli. Hamas yalnızca Gazze şeridinde kendi halkını kana ve şiddete bulayan kendisi. Zaten İsrail'den Gazze'ye yardım iletiliyor. Yaralılar hastanelere iletildi. Aktivistler İsrail'e iletilecekler yetkililer onları sorgulayıp sınırdışı edecek. "