BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  DÜNYA

Kürt pizzası ustaları kızdırdı

Fransız Express dergisi 'Urfa Dürüm' adlı restoranın lahmacununu 'Kürt pizzası' diye sununca tartışma başladı...

Abone ol

Fransa'da yayımlanan yüksek tirajlı Express dergisinin son sayısında, Paris'teki en iyi sandviççiler listesini yayımlandı.

Listede, Paris'te göçmen esnafın yoğunlukta bulunduğu Strasbourg Sait Denis semtindeki "Urfa Dürüm" isimli restorana da yer verildi. Derginin yemek pişirme sanatıyla ilgilenen gazetecisi François- Régis Gaudry, "Express Styles" servisi için yaptığı haberinde, bu restoranın yaptığı lahmacunu "Kürt pizzası" olarak adlandırdı ve "lezzetli, pizzacık ve sandviç arası bir şey" olarak tanımladı.

Sabah'tan Nurdeniz Erken ve Bülent Ergün'ün haberine göre dergide lahmacunun nasıl yapıldığı da anlatıldı. Fransız yazar, "taştan ve kirişten yapılmış" bu küçük dükkanı tasvir ederken, Saint-Denis sokağı kaldırımların üzerinde tahtadan birkaç masasının durduğuna dikkat çekti. "Hayranlık uyandıran patronları" nın burada "temiz lezzetli, pizzacık ve sandviç arası bir şey" olan lahmacun hazırladıkları ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN YEMEĞİ

Dergide lahmacunun nasıl yapıldığı ve içerisine neler katıldığı da anlatılırken, bir lahmacunun fiyatının 2 euro olduğu belirtildi. Ancak derginin "Kürt pizzası" tanımı Türkiye'deki ünlü lahmacun ustaları ile gurmelerin tepkisine neden oldu. Ünlü ustalar lahmacunun Kürtlere mal edilemeyeceğini kaydetti. Böyle bir tanımlama yapılmasına karşı çıkan ünlü ustalar, lahmacuna "pizza" denemeyeceğini de belirterek "Lahmacun bu toprakların bir yemeğidir" görüşünü dile getirdi.