BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsrail soykırımında 43. gün! Mülteci kampları, okullar, hastaneler vuruluyor! Bebek katilliğinin kanıtı...

İSRAİL, Gazze'de soykırıma devam ediyor. İsrail uçaklarının Gazze'nin Han Yunus ve Nusayrat kamplarına düzenlediği bombardımanda 15 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki Al-Fakhoora Okulu vuruldu. İsrail, 2 askerinin daha öldüğünü duyurdu. İşte Gazze'de son yaşananlar...

Abone ol

İsrail, Gazze'de giriştiği soykırım ve yıkıma ara vermeden devam ediyor. Mülteci kampları, hastaneler ve okullar vurulmaya devam ediliyor. İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 2 askerinin daha öldüğünü, 31 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 59'a yükseldiğini bildirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 5 bini çocuk, 3 bin 330'ü kadın olmak üzere 12 bin 300 oldu. Saldırılarda 200 doktor, hemşire ve ilk yardım görevlisi, 22 sivil savunma çalışanı öldürüldü.

Hayatını kaybeden gazeteci sayısı ise 56'a yükseldi. Saldırılarda 30 bini aşkın kişi de yaralandı. Kayıp sayısı ise enkazda ve sokaklardaki cesetler dahil olmak üzere 6 bini aştı. Bunların 4 binden fazlasını yine kadın ve çocuklar oluşturdu.

İki mülteci kampı vuruldu

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Han Yunus ve Nusayrat kamplarına yoğun saldırılar düzenledi. İsrail savaş uçaklarının Nusayrat kampında Zühd ailesine ait evi bombalaması sonucu 13 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Han Yunus bölgesinde bulunan, Avrupa Hastanesi yakınındaki Ebu Aker ailesine ait evin bombalanması sonucunda da bir kadın ve çocuğu öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Okul bombalaması çocuk katliamının kanıtı

Gazze'deki Al-Fakhoora Okulu bombalandı. Onlarca çocuk hayatını kaybetti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınarken, "İsrail’in bu saldırısı, Gazze’de doğrudan sivil halkı ve özellikle çocukları kasıtlı ve insafsız biçimde hedef aldığının bir başka kanıtıdır" denildi.