BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,69
ALTIN 2.394,31
HABER /  GÜNCEL

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich açıkladı: İşte katliamın bir günlük bedeli...

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 19 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik düzenledikleri saldırıların günlük doğrudan maliyetinin yaklaşık 1 milyar şekel yani 246 milyon dolar olduğunu açıkladı. Smotrich, 2023-2024 yılı ulusal bütçesinin artık geçerli olmadığını bu nedenle bütçede değişiklik yapılacağını kaydetti.

Abone ol

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim tarihinde başlayan savaş 19'uncu günü geride bırakırken Gazze'de çoğunluğu sivil olmak üzere ölenlerin sayısı 5 bini aştı. Gazze'yi son zamanların en ağır bombardımanına tutan İsrail'in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, savaşın ülkeye olan günlük doğrudan bedelini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığı bilgilere göre, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas'ın saldırılarının ardından Gazze'de düzenledikleri bombardımanın günlük doğrudan maliyetinin yaklaşık 1 milyar şekel (246 milyon dolar) olduğunu söyledi.

İsrail ordu radyosunda yayınlanan açıklamasında Smotrich, 2023-2024 ulusal bütçesinin 'artık geçerli olmadığını' ve değişiklik yapılacağını açıkladı. İsrailli bakan, savaşın dolaylı maliyetine ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadıklarını belirtti.

Smotrich, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) tarafından İsrail'in kredi notu görünümünün durağandan negatife çevrilmesini de yorumladı. İsrail maliye bakanı, bu durumu 'alarm verici' olarak nitelese de, büyük bütçe açıkları beklemediklerini söyledi.

'Ötesinde ve üzerinde işlev gösterdiğini'

Smotrich, görevinden ayrılacağını açıklayan ancak çatışmaların başlamasıyla kararını erteleyen İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron'u da överek durumun 'ötesinde ve üzerinde işlev gösterdiğini' söyledi.

Yaron'un resmi olarak görevinde kalıp kalmayacağıyla ilgili soruya ise Smotrich, "Nefes alacak zamanımız yok, şu an bununla ilgilenmiyoruz" yanıtını verdi.