BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye Gazze çağrısı! Hem Netanyahu hem de HAMAS teröristtir...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında daha önce terörist dediği İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yanına Hamas'ı da koydu! Akşener "Sivilleri öldüren Netanyahu terörünü de Hamas terörünü de kınıyorum" dedi.

Abone ol

İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Meral Akşener, İsrail-Hamas arasındaki savaşla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Akşener, "Sivilleri öldüren Netanyahu terörünü de Hamas terörünü de kınıyorum" dedi. İşte Akşener'in konuşmasından satır başları...

- İsrail Gazze'yi adeta atış talimi alanına çevirdi. 1400 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti İsrail'in karşı saldırılarında ise 4 binden fazla sivil Filistinli hayatını kaybetti. 1700'ü ise ne acı ki çocuktu. 1700 günahsız çocuk Netahyahu terörünün kurbanı oldu. O bombalar masum insanları öldürdü!

Bir çatışma ancak bu kadar şerefsiz olur

- Bir çatışma ancak bu kadar onursuz bu kadar şerefsiz olabilir! Bir devlet insanı ancak bu kadar vicdansız olabilir. Ancak dünya yaşananlara bu kadar kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır!

Netanyahu terörüyle Hamas terörü aynı!

- Netanyahu bir savaş suçlusudur, bir bebek katilidir. Sivilleri çocukları öldüren Netanyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Sıfatına bakılmadan bir terörist gibi muamele görmelidir. 

- Eğer gerçekten samimiyseniz Netanyahu’ya gösterdiğiniz tavrı kadın ve çocuk demeden acımasızca öldüren Hamas’a da gösterilmelidir.

Katliama meşruiyet kazandıramazsınız

- Tüm uluslararası topluma çağrımız; zalimin içinizden geliyor olması zulmün varlığını değiştirmez; hedefine hastaneleri, ibadethaneleri alan bir katliama meşruiyet kazandırma çabanızdan vazgeçin!

Devlet Bahçeli'ye Gazze cevabı

- Bu ilkeden ve devlet insanlığından bihaber olanlar maalesef var. Mehmetçik Gazze’ye diye slogan atan bir şuursuz zihniyetin dolduruşuna gelenler var. Üstelik bu duruşu milliyetçilik diye pazarlayanlar da var.

- Değerli dava arkadaşlarım milliyetçilik bu değildir. Milliyetçilik önce kendi evladına sahip çıkmaktır.  Başka anaların doğurduğu çocukların sırtından çağrılar yapıp kabadayı pozları vererek milliyetçi olunmaz.

- Verdikleri 24 saatlik müddet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre buyursunlar görevlerinden istifa edip Gazze’ye gitsinler.

AK Parti'ye miting tepkisi!

- Duydukları fevkalade büyük üzüntü nedeniyle Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanmasını yanlış bulup engellemeye çalışanlar var. Yazıklar olsun. 29 Ekim’de geçtim mitingi fener alayına bile mesafeli dururken 28 Ekim’de Filistin mitingi yapanlar var. Hiç utanmadan cumhuriyetin karşısına Filistin’deki mezalimi dikmeye çalışanlar var.

- Milleti suni tercihlere zorlayıp artık kabak tadı veren alışıldık iki kutup üzerinden siyasi rant kovalayanlar var. Kardeşim Gazze deyip Kudüs mitingi yapıp fırsat bu fırsat herkesin karşısında birleştiği Netanyahu terörünü siyasetimize kaldıraç etmeye kalkıyorsunuz. Başka gün mü bulamadınız? Bu mitingi bir hafta sonra yapsanız incileriniz mi dökülürdü?