BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu, Erdoğan randevu vermeyince 'ego'sunu konuşturdu! Arabuluculuk yapacak birisi varsa o da benim.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan istediği randevuyu koparamayınca çok alındı. "Erdoğan randevu talebime dönmedi. AK Parti'nin mitingine davet edilmedik" diyen Davutoğlu, "Bütün bu konularda arabuluculuk yapacak birisi varsa o da benim." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze saldırıları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep etmişti. İsrail-Filistin krizinde arabuluculuk için görev almak istediğini saklamayan Davutoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Erkhov ile görüştükten sonra Erdoğan'ın görüşme talebine dönüş yapmadığını belirterek "Bütün bu konularda arabuluculuk yapacak birisi varsa o da benim. Bu konuda yapabileceğim katkıyı kendisine sunmak isterim" diye konuştu. Davutoğlu, Erdoğan'ın kendilerini 'Büyük Filistin Mitingi'ne davet etmediğini de ifade etti.

Dünden beri özel kalemine ulaşmak için...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebine henüz geri dönmediğini belirten Davutoğlu, "Dünden bu yana arkadaşlarımız özel kalemlerine ulaşıp bu talebimizi iletmeye çalışıyorlar. Ayrıca kamuoyuna açık bir teklifim olmuş olduğu için ayrıca bir davete gerek olmadan organize ediliyor olması lazımdı. Ümit ederiz bu konuda olumlu bir cevap verilir." dedi.

Ara buluculuk yapacak birisi varsa o da benim

"Bütün bu konularda ara buluculuk yapacak birisi varsa o da benim" diyen Davutoğlu, "Bu konuda yapabileceğim katkıyı kendisine sunmak isterim. Özel bazı girişimlerde bulunmayı da kendilerine teklif etmeyi düşünüyorum. Tabi bu kendilerinin de takdirleri. Hala bu teklifimi sizin aracılığınızla da iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

AK Parti mitingine davet edilmedim

AK Parti’nin İstanbul’da yapacağı “Büyük Filistin Mitingi’ne” davet edilmediklerini bildiren Davutoğlu, “Şu ana kadar hükümetin attığı adımlar son derece cılız adımlar, son derece ürkek adımlar” dedi.