BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  DÜNYA

İsrail Lübnanı ablukaya aldı

İsrail Lübnan'ı bombalarken savaş gemileri de bu ülkenin karasuralarında devriye geziyor.

Abone ol

Lübnan hükümetinin, İsrail bombardımanının ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere bugün olağanüstü toplantı yapacağı bildirildi. Ulusal ANI ajansının haberinde, bunun, 24 saatten az bir süre içindeki ikinci hükümet toplantısı olduğu belirtildi.

Bu arada, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın doğusunda bulunan Baalbeck yakınlarındaki Badai'de Şiilerin bir toplanma yerini bombaladığı, bombardıman sırasında bu yerin boş olduğu bildirildi. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında ise ölü sayısının 28'e yükseldiği açıklandı.

Öte yandan İsrail ordu radyosu, askeri yetkililere dayanarak verdiği haberde, İsrail'in, Hizbullah militanlarının 2 İsrailli askeri kaçırmasına karşılık, Lübnan'ı hava ve denizden abluka altına aldığını duyurdu. İsrail ordusu da Suriye üzerinden militanlara silah temin edilmesini engellemek için Lübnan'ı abluka altına aldığını doğruladı. İsrail askeri kaynakları, İsrail savaş gemilerinin abluka çerçevesinde Lübnan karasularına girdiğini ve devriye gezmeye başladığını açıkladı.