BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

İsmail Küçükkaya 'Bakan'ın eşinde Bylock çıktı' haberi için yargılandığı davada beraat etti

Gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan, eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkındaki iddialarına ilişkin yargılandıkları davada 1 yıl 4 ay 20'şer gün hapis cezası aldılar. Dosya istinafa gitti, istinaf yerel mahkemenin kararını bozarak Küçükkaya ve Okan'ın beraatına hükmetti.

Abone ol

2017 yılında FOX TV Haber Spikeri İsmail Küçükkaya, Çalar Saat programında, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını iddia etmişti.

'Bakan öğrenir öğrenmez boşandı'

O iddia üzerine Küçükkaya canlı yayında, "Ankara'da hala görev yapmakta olan bir bakanın eşinde Bylock çıktı. O bakanın öğrenir öğrenmez, eşinden ayrıldığı ortaya çıktı." dedi. Sayan, İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan'a dava açtı. 

Yerel mahkeme 1 yıl 4 ay hapis verdi

FOX TV Haber Spikeri İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya hakkındaki "ByLock" iddiaları üzerine yargılandıkları davada, 2018 yılında 1 yıl 4 ay yirmişer gün hapis cezası aldı.

İstinaf İsmail Küçükkaya'yı beraat ettirdi

Sanıklar karara itiraz edince dosya İstinaf Mahkemesi'ne gitti. İstinafa giden dosyada karar çıktı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozarak Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan'ın beraatına hükmetti.