BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,73
ALTIN 2.425,70
HABER /  POLİTİKA

CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli ziyaretine ilişkin ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla yaptığı gizli görüşmeye ilişkin CHP'den ilk açıklama geldi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hafta sonu İstanbul'da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü iddia edildi. 

Söz konusu görüşmeye DEVA Partisi Genel Merkezi’nden de tepki geldi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

CHP'den ilk açıklama

Söz konusu ziyarete ilişkin CHP'den ilk açıklama geldi. Ankara Milletvekili Murat Emir, duruma tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: 

"Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir '39 vekil vakası' hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır."