BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.394,95
HABER /  POLİTİKA

Ali Babacan duyunca inanamadı! Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü başkanlar 'istifa edeceğiz' dedi

Seçimlerin ardından DEVA kanadından gelen eleştirilere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun misillemesi ağır oldu. DEVA Sözcüsü İdris Şahin, Kılıçdaroğlu'nun gizli İstanbul buluşmasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu, ilçe başkanları ile görüşmüş, başkanlar istifa edeceğini söyledi, Ali Bey de inanamadı" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’nin İstanbul ilçe başkanları ile yaptığı görüşme, DEVA Partisi'nde şok etkisi yarattı. İddiaların ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından ilk olarak “Yazık. Yakışmadı Kemal Bey" tepkisini gösteren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den yeni açıklamalar geldi.

İdris Şahin, Genel Başkan Ali Babacan’ın ilk tepkisinin ne olduğu sorusu üzerine, “Ali Bey de ilk önce inanamadı. Ali Bey’inki elbette ki Kemal Bey açısından bir hayal kırıklığıdır. Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye” dedi. 

“Aradık başkanları, teyit ettiler”

Şahin, şunları söyledi: “Biz inanmadık önce, sonra fotoğraflar ortaya çıkınca gördük. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi dediler. Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz dediler." 

“Bir kenara not ediyoruz”

DEVA Partisi'nden CHP yönetimine karşı son iki buçuk senedir olumsuz tek bir söz olmadığını iddia eden İdris Şahin, "Kendi içindeki sıkıntılara taraf olmadık. Güven kırılması uzunca süredir vardı 14 Mayıs’tan sonraki süreçlerin açığa çıkmasından kaynaklı olarak. Biz kendimiz DEVA Partisi olarak odaklanıp önümüze bakacağız. Bunu da bir kenara not ediyoruz.” ifadelerini kullandı.