BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.437,36
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı Tunç'tan 'Can Atalay' yorumu: Gerekçeli kararı okumamız lazım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM'nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, “seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verdiği hak ihlali kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gerekçeli kararı okuduktan sonra açıklama yapılacağını ifade eden Tunç, "Gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün AK Parti grup toplantısı öncesinde, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına ilişkin açıklamada bulundu.

AYM'nin Atalay'ın bireysel başvurusunda "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" hakkı ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine karar verdiğinin belirtilmesi üzerine Tunç, "Karar daha yeni. Henüz gerekçeli karar açıklanmadı. Gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapmak gerekir” dedi.

"Hak ihlali kararı Meclise dönüş anlamına mı geliyor?" sorusuna Tunç, "Anayasa Mahkemesi'nin, eğer bir hak ihlali kararı varsa, gerekçeli kararı okumamız lazım. O gerekçeli karar doğrultusunda işlem yapılır" yanıtını verdi.