BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsmail Demir'den Kanada'nın ihracat yasağına yanıt seri üretime geçiyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kanada'nın, Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden çatışmalarda kullanıldığı iddiasıyla ülkesinin bazı teknolojiler için Türkiye'ye verdiği ihracat iznini geçici olarak durdurduğuna ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, savunma sanayisinin engelleme ve ambargo kararlarına aldırmadan yoluna devam ettiğini vurguladı.

SİHA'lara takılacak CATS kameraları seri üretime geçiyor

Emeği geçenlere teşekkür eden Demir, "SİHA’larımıza takılıp kullanıma alınacak CATS kameralarımız seri üretime geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Üst modeli geliştirme çabaları hızlandı

Demir, ASELSAN'da bir üst modeli geliştirme çabalarının da hızlanarak devam ettiğini kaydetti.

Kanada yerine Aselsan'dan alınacak

Türkiye, özellikle ANKA ve Bayraktar TB2 gibi platformlarda Kanada üretimi Wescam'in elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemlerini kullanıyordu. Dışişleri Bakanlığı sert bir tepki gösterirken Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, CATS kamera sisteminin yerli olarak seri üretime geçtiğini duyurdu. 

Son olarak Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden çatışmalarda kullanıldığı iddiası ile ülkesinin bazı teknolojiler için Türkiye'ye verdiği ihracat iznini geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İtalya’da 2 bin yıl önceye ait kafatasından sağlam beyin hücresi keşfedildi
Foto Galeri İtalya’da 2 bin yıl önceye ait kafatasından sağlam beyin hücresi keşfedildi Galeriye Gözat