BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

İsmail Cem İyitoğlu’ndan orman yangınlarına ilişkin değerlendirme

Babasının işi nedeniyle çocukluktan beri yangın söndürme sistemleri arasında büyümüş birisi olarak İsmail Cem İyitoğlu, son zamanlarda ülke ve dünya gündeminden düşmeyen yangınlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Ülkemizi son günlerde sarsan ve korkutucu görüntülere yol açan orman yangınları son zamanların en üzücü çevre felaketlerinden birisi oldu. 

İsmail Cem İyitoğlu “Yangınlar şu anda küresel bir sorun halinde olmasına rağmen genel olarak gelişmekte olan ülkelerde daha fazla görülmektedir. Bu sorun sadece bizim ülkemizde olmasa da eğitim düzeyi ve toplumsal bilinci az gelişmiş ülkelerde çevre bilinci yaygınlaşmamış olduğu için bizim gibi ülkeler daha fazla risk altında yer alıyor.” diyerek eğitim düzeyi ve çevre bilincinin bu duruma çok büyük etkileri olduğunu vurguladı.

İsmail Cem İyitoğlu, “Öncelikle yangınların temel sebebine bakmalıyız. Bu insan tarafından da çıkarılabilir, bilinçsizce doğayı kirletmemizden de olabilir ya da iklim kaynaklı olabilir. Her ihtimalde de önemli olan yangına hazır olmak en önemli önceliğimiz olmalıdır. Biz de ülkemizde yaşanan bu son günlerde devletimizin ve milletimizin endişesine ve çabalarına büyük ölçüde destek olmak amacı ile şahıs ve şirketler ile iş birliği ve koordineli olarak yangın söndürmede rol aldık.” şeklindeki sözleri ile de yangınların söndürülmesinde herkes kadar kendilerinin de büyük bir endişe ve seferberlik yaşadıklarını ifade etti.

1996 yılında İstanbul Avcılar’da Hıdır İyitoğlu tarafından ATAK ticari faaliyetlerine başlamıştır. ATAK, ilk olarak yangın söndürme cihazları ile ilgili dolum bakım ve satışının yapıldığı küçük bir işletme iken günümüzde çok geniş bir hizmet ağına sahip olmuştur. Bugün, bu firma İsmail Cem İyitoğlu tarafından yönetilmekte olup; inşaat, tekstil, eğitim kurumları, silah sanayi, metal sanayi ve plastik sanayi olmak üzere çok farklı sektörlerde hizmet vermektedir.