BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  EKONOMİ

İslam Memiş'ten altın bombaları! Altın yükselişe geçti bu fiyattan alınır mı yoksa satılır mı?

Altın ABD'den gelen veriler sonrası hem ons hem de gram tarafında yükselişe geçti. Gram altın fiyatları 490 lira seviyesini test ederken, ons altın analistlerin vurgu yaptığı 1800 dolar bandının üzerine konumlandı. Yatırımcılar, "Altın düşecek mi yükselecek mi, bu fiyattan altın alınır mı?" sorusuna yanıt arıyor. O sorulara cevabı İslam Memiş verdi...

Abone ol

Yılın son çeyreğinde piyasalar hareketlendi. Özellikle altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed'in açıklamalarıyla yön bulurken, yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi' sorusuna yanıt arıyor. Bununla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten son dakika altın yorumu geldi.

Asıl kırılma FED toplantısı sonrasında olacak

1800 dolar seviyesinden çok da uzaklaşmak istemeyen ons altın olduğunu belirten İslam Memiş, "Büyük ihtimalle Eylül'ün son haftası Fed'in faiz kararına kadar altın fiyatlarında bu yatay seyir korunabilir. Altın fiyatları için asıl yön kırılmasının FED'in Eylül toplantısından sonra olabilir" dedi.

Kısa vadede altın için 1820 dolar seiyeleri var

Kısa vadede 1800-1820 dolara aralığının öne çıktığını belirten uzman isim, "Ons altın için pozitif seyir korunmakta. Her fırsatta yükseliş istediğinde olan bir ons var karşımızda. 1825-1835 dolar seviyelerinin test edilme ihtimali yüksek" diye konuştu.

Ons altın yıl sonuna kadar 1960 doları görebilir

Ons altını olumlu yönde destekleyen bir çok faktöre rağmen Fed nedeniyle baskı hissedildiğini belirten Memiş, "Küresel düzeyde enflasyonun geçici olmayacağı yönündeki beklentiler kuvvetlendikçe ons altın için 1960 dolar kritik seviyesi çok uzak olmayacak. Bu ihtimal yıl sonuna kadar korunmakta" dedi.

Gram altın 10 liralık bantta sıkıştı! Yeni zirveler gelebilir

Gram altın fiyatı 478-488 lira arasında sıkışık seyir izlediğini ifade eden İslam Memiş, "Bu bant aralıkları kırılamıyor. Yani 488 lira kırılsaydı 492-497 kademeli yükselişlerden söz edebilirdik. Yılın son çeyreğine kaldı. Hatta 500-520-540'lı rakamlar sonrası yukarı yönlü hareketlerin devamını gelebilir. Doların hem uluslararası piyasalarda değer kazanma ihtimali gram altın fiyatı içinde yeni zirveler gelme ihtimalini göz önünde bulundurmama neden oluyor" dedi.

Gram altında 480 liranın altına her iniş alım fırsatı

Gram altın fiyatları 480 liranın altında sarkmaların alım fırsatı olduğunu ifade eden İslam Memiş, "Yılın son çeyreğinde gram altın fiyatı, dolar tarafından destek görerek yoluna devam edebilir. Gram altında 540 lira seviyesinin üzerinde yeni rekor denemeleri sürpriz olmaz" açıklamasında bulundu.

Elinde altını olanlar ne yapmalı? 

Elinde altın bulunduran yatırımcıların satış için acele etmemesi gerektiğini belirten uzman isim, yılın son aylarında yükselişlerin daha muhtemel olduğunun altını çizdi.