BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,15
HABER /  GÜNCEL

Islak imza davası ertelendi

İrticayla Mücadele Eylem Planı iddiasıyla yargılanan Albay Dursun Çiçek'in yargılandığı duruşma ertelendi.

Abone ol

Albay Dursun Çiçek'in yargılandığı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin duruşma, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi.

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına bugün başlandı.

Firari Dalan hakkında yakalama kararı bulunurken, duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Dursun Çiçek'in, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülecek duruşma nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Silivri Cezaevi'ne giriş yapan araçlar, sıkı bir aramadan geçirildi. Duruşmada, tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 6 sanık hazır bulundu. Duruşma, sanıkların savunmalarına geçilmeden, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi. Duruşmanın ertelenmesi üzerine tutuklu sanıklar cezaevlerine geri gönderildi.

Çıkışta açıklama yapan Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, yargılamanın Ankara'da yapılmasını istediklerini ancak itirazlarının reddedildiğini söyledi.

Duruşmaya, reddi hakim talebinin incelenmesi için belirsiz bir güne kadar ara verildiğini belirten Avukat Ülgen, "Duruşma gününün ne zaman olacağı sanık vekilleri ve sanıklara tebligatla yapılacak" diye konuştu.

Ülgen, "Bu iş bitecek. Balyoz çöküyor, Kafes çöküyor, Poyrazköy çöküyor, Amirallere suikast çöküyor, Ergenekon davaları çöküyor. Ülkemiz, bu kadar kapsamlı komplolar ülkesi olamaz. Bunun üstesinden geleceğiz. Bu kötü duvar yıkılacak" dedi.

Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek ise, hazırladıkları savunmaya çok güvendiklerini belirterek, "Ellerinde sadece bir imza var. Bunu da güzel bir şekilde çürütmeye hazırız. Savunmamızı bir yerde yapacağız mutlaka. Annem, 'bir Dursun Çiçek yarattılar' diyor. Babam sizin gördüğünüz gibi bir Dursun Çiçek değil. O insanları çok seven, kimseye komplo düzenleyecek kadar alçak olmayacak bir insandır. Tüm tanık beyanları babamın lehine görüş bildirmiştir. Beyanlar aslında sizin bildiğiniz gibi değil. Var olan gerçekler, olmayan iftiralarla birleştirilip böyle bir komplo hazırlanıyor" diye konuştu.