BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

9 il için şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yağışların bir süre daha etkisini sürdüreceği bildirildi.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre yağışlar ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya) ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b gelişmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Hava sıcaklığı, ülkenin güneybatı kesimlerinde 1- 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı, Akdeniz ile Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Az bulutlu ve açık kuzeyi ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Çorum) ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı bulutlu olacak.