BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da eğlenceye 23.59 ayarı

Belediye, polis ve Çevre Müdürlüğü ekipleri İstanbul Boğazı’ndaki eğlence yerlerinde gürültü kontrolü yaptı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Müdürlüğü ekipleri, polisi de yanına alarak Boğaz’daki eğlence mekanlarında ses denetimi yaptı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun gürültü kirliliğine neden olan eğlence merkezlerini uyarmasının ardından yapılan denetlemede uyarının etkili olduğu görüldü.

DENİZDEN ÖLÇÜM YAPILDI

Beşiktaş’tan tekneyle denize açılan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kıyıda bulunan ve yüksek sesli müzik dinlendiği yönünde vatandaşlarca birçok kez şikayet edilen bazı lüks eğlence mekanlarından gelen sesleri değerlendirmeye aldı. Ekipler, kıyı boyunca teknelerle gezip gürültü kontrol cihazlarıyla inceleme yaptı.Aynı saatlerde belediye ve polis ekipleri de denetimlerini karadan sürdürdü. Yapılan ölçümler sonucu genellikle ses seviyelerinin normal olduğu gözlendi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Star İstanbul’a konuşan İstanbul Çevre Müdürü Mehmet Emin Birpınar, denetimlerin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı doğrultusunda yapıldığını anlattı. Denetimler sırasında deniz polisinden de destek aldıklarını belirten Birpınar, vatandaşlardan bu konuda çok şikayet aldıklarının altını çizdi. Gürültü kontrollerine devam edilecek.

Anadolu yakası uyuyamıyordu

Polis, Belediye ve İstanbul Çevre Müdürlüğü’ne yapılan şikayetlerin çoğunluğunu Anadolu Yakası oluşturuyor. Avrupa yakasındaki eğlence yerlerinden yükselen ses nedeniyle uyuyamadıklarını belirten boğaz sakinleri, eğlence mekanlarının sesinin kesilmesinden yana.