BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.402,08
HABER /  GÜNCEL

Paşanın oğlu ölürse bu terör biter!

Güvenlik ve Terör Uzmanı Doç. Dr. Maya Arakon, "Allah korusun ama" diyerek başladığı sözlerini şöyle noktaladı...

Abone ol

Güvenlik ve Terör Uzmanı Doç. Dr. Maya Arakon çarpıcı tespit: Hiç olmasın, Allah korusun, ama eğer bir gün Teşvikiye Camii'nden bir cenaze kalkarsa, bir işadamının oğlu, akrabası, bir paşanın oğlu akrabası şehit düşerse bakın terör terör duruyor mu durmuyor mu?

Yukarıdaki çarpıcı tespitleri Yeni Şafak'tan Murat Aksoy'a yapan Doç. Dr. Maya Arakon sözlerinin devamını şöyle sürdürdü:

Hiç olmasın, Allah korusun, ama eğer bir gün Teşvikiye Camii'nden bir cenaze kalkarsa, bir işadamının oğlu, akrabası, bir paşanın oğlu akrabası çatışmalarda ölürse, bakın o zaman bu terör duruyor mu, durmuyor mu? Hep fakirin fukaranın, emekçinin, köylünün çocuğu gidiyor. Ben artık buna dayanamıyorum. Bir kadın olarak dayanamıyorum. Bu analar şehit cenazesine sarılıp ağlarken kahroluyorum ama bilin ki aynı anda bir Kürt anası da kimselere gösteremeden çocuğunun cenazesine sarılıp ağlıyor. Ve terörist anası olarak damgalandığı için çocuğuna acısını göstermeye bile hakkı yok artık. Bugün 3 sene önce ölen çocuklarımızın adını ailesi dışında hatırlayan var mı? Bu olayı artık ölüm edebiyatından çıkarıp rasyonel bir çözüm üretmemiz lazım. Bu ölenlerin hepsi bizim evladımız.

İşte Arakon'un çarpıcı tespitlerinden bazıları:

SİYASAL RANT ARACI OLDU

Siyasiler neden çözüm konusunda uzlaşamıyor?

Acı ama siyasi partiler özellikle muhalefet partileri bunu siyasi rant meselesine dönüştürmüş durumda. Bu, artık CHP, MHP, BDP, AK Parti meselesi değil. Bunların çok üstünde. Bundan rant toplamaya çalışmak gerçekten bu ülkeyi intihara sürüklemektir. Politikacılarımız acilen bir araya gelmeli ve ortak akıl üretmeli. Oturup duygusal tepkiler vermekten öte bir çözüm lazım artık.

Bir araya gelmeleri çok mu zor?

Partilere çok önemli iş düşüyor. Kışkırtmak yerine sağduyuya yönlendiren açıklama ve politikalar yapmaları lazım. Kılıçdaroğlu'nun "Kanı kanla temizleyemezsiniz" demesinden umutlandım. Mutlaka ve acilen CHP ve AKP yan yana gelip bir şeyler üretmeliler. O zaman ister istemez MHP de buna uymak zorunda kalacaktır. Çünkü uymazsa marjinalize olur.

BARAJ İNSE BDP BÖLÜNEBİLİR!

Türkiye'de böyle olabilir mi baraj inse?

Baraj düştüğü zaman olabilir. Tabiî bir de yargısal ideolojik hatalar da yapıldı. Mesela Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk. O hareketin en barışçıl, en ılımlı isimleriydi. Onların sesini kestik. Ahmet Türk'ün bugünlerde yapacağı sağduyu çağrısının ben hâlâ önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye şu an gerçekten ipin üstünde yürüyor. Siyasi partilerin bunu görüp, seçim rantının ötesinde bir bakış geliştirmeleri şart.