BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.428,34
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'den son dakika haber 40 kişiyi kaçırdı!

IŞİD son dakika operasyonu ile gözlerin Selahaddin kendine çevrilmesine sebep oldu, 40 kişiyi kaçırdılar 2 kişi de öldürdüler.

Abone ol

IŞİD'den gelen son dakika haberlere göre Irak'ın Enbar-Salahaddin karayolunda araçları durdurarak 40 kişiyi kaçırdı. IŞİD militanları kaçırdıkları bu 40 kişiden 2'sini öldürdü.

ŞOFÖR VE TÜCCAR

Enbar'a bağlı Beravne Nahiyesi Başkanı Taha er-Ravi yaptığı açıklamada, "Enbar - Salahaddin karayolunu kesen IŞİD militanları, Beravne'den yola çıkan şoför ve tüccarlardan oluşan 40 kişilik grubu araçlarından indirerek kaçırdı. Militanlar, zorla bilinmeyen yere götürmek istedikleri gruptan 2 kişiyi öldürdü" dedi.

Ravi, örgütün alıkoyduğu kişileri nereye götürdüğüne ilişkin bilgileri olmadığını söyledi.

işid-40-kişi-kaçirdi.jpg
EN BÜYÜK RAFİNERİ KUŞATMASI

Öte yandan Irak ordusu Beyci petrol rafinerisindeki IŞİD kuşatmasını tamamen kırdı. Irak ordusunun ülkenin en büyük petrol rafinerisi olma özelliği taşıyan Beyci petrol rafinerisinde 4 ayı aşkın süredir devam eden IŞİD kuşatmasını tamamen kırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan göre, polisin yanı sıra yerel silahlı grupların da destek verdiği ordu güçlerinin, Salahaddin ilinde bulunan Beyci petrol rafinerisindeki IŞİD kuşatmasını tamamen kırdı.

IŞİD KAÇTI

IŞİD militanlarının rafineri ve çevresinden kaçtığını belirten yetkililer, güvenlik güçlerinin IŞİD'in yerleştirdiği bombaları imha etmeye çalıştığını aktardı.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili daha önce yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin batı ve güneyden Beyci rafinerisine girmeyi başardığını,kuşatmanın tamamen kırılmak üzere olduğunu belirtmişti.

işid-yol-kesti-40-kişi-kaçirdi.jpg

IŞİD'in Beyci rafinerisindeki kuşatmasının sona erdiğine ilişkin iddia henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Irak Savunma Bakanlığı, 11 Kasım'da ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Selahaddin ilinde bulunan Beyci ilçesinin, terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarıldığını duyurmuş, ancak petrol rafinerisine ilişkin açıklama yapılmamıştı.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. Irak ordusu ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.