BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Menderes Türel Fazıl Say'a bir laf etti ki...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fazıl Say ile yaşadığı polemikle ilgili internethaber.com'a yaptığı açıklamada ilk kez kırgınlığını söze döktü.

Abone ol

İNTERNET HABER .COM / Hacer Alkan

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Piyano festivali için polemik yaşadığı Fazıl Say'a çok ince bir gönderme yaptı;

-"Biz sadece sporcunun değil sanatçının da zeki çevik ahlaklısını seviyoruz.

İnternethaber.com'a konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fazıl Say ile yaşadığı polemik sonrasında ilk kez kırgınlığını söze döktü.

Fazıl Say'ın 'Ben bir AK Partiliyle yanyana olmam" sözleriyle başlayan polemik hakkında konuşan Menderes Türel, "Kırgınım Fazıl Say'a... Ben ona kötü söz etmemişken bana edilmedik kötü söz bırakmayan kişiye kırgın olmamak mümkün mü? Ama ben kişisel kırgınlıklarımı işimin içine sokmak istemiyorum. Bu sene de Fazıl'ın konser için gelmesi gündemdeydi gelmedi. Bizim de zorla getirecek halimiz yok ki... " dedi.

FAZIL SAY NE DEMİŞTİ?

Uluslararası Antalya Piyano Festivali'ne AK Partili Menderes Türel seçilince katılmama kararı alan Fazıl Say şunları söylemişti;

-Şu bir gerçektir, suçsuz yere yargılandığım ve 10 ay ceza aldığım için hiçbir AKP'li dostum olamaz. Yanımda bile duramaz. Benim artık yanımda bile duramayacak olan o şahıs, kararı kendi verecek. Antalya'nın medarı iftiharı bir festivale devam etmek istiyorsa bu şartlarda buyursun etsin. Bana gelince. Benim durumumun bir çözümü yok. Bana yol göründü. Antalya belediye başkanı ilk icraat olarak Fazıl Say'ın festivalinden Fazıl Say'ı kovuyor. Kutluyoruz."

ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ

Fazıl Say'ın polemik konusu yaptığı 15. Uluslararası Antalya piyano festivali 7 Kasım'da başladı. 24 Kasım'a kadar devam edecek olan festival dünyaca ünlü isimleri ağırlıyor.

SANATÇININ AHLAKLISINI SEVERİZ!

"Biz sadece sporcunun değil sanatçının da zeki çevik ahlaklısını seviyoruz" diyerek Fazıl Say'a incelikli bir gönderme yapan Menderes Türel, şunları söyledi;

-"Ben ona hiçbir şey söylemiyorum. Benim terbiyem müsait değil kötü söz söylemeye ama o malesef kendisine yakıştıramadığım bir çok söz söyledi. Kem söz sahibine aittir."

antalya-büyükşehir-belediye-başkani-menderes-türel.jpg
YILMAZ ERDOĞAN'I ÇADIRDA MI YATIRACAKTIK?

Hatırlanacağı gibi Altın Portakal Film festivalinde jüri başkanlığı yapan Yılmaz Erdoğan'ın konakladığı otel tartışma yaratmıştı. Başkan Türel bu konuda şunları söyledi;

-"Yılmaz Erdoğan bugün Türkiye'nin en büyük sanatçılarından biri. Biz kültüre sanata önem veriyorsak bu sanatçıları sırtımızda bile taşıyabilmeliyiz. Biz Yılmaz Erdoğan'ı pansiyonda mı yatıracaktık.

-Büyük sanatçıya verdiğimiz değer sanata verdiğimiz değerin göstergesi. O dönem kaldı ki maliyet sponsorlukla karşılanıyordu. Sporsor olmasa da bizim onları en iyi yerlerde ağırlamamız gerekiyordu.

Yani çadırda mı yatıracaktık bu insanları.

KADINLAR PLAJINI NİYE AÇTI?
ALLAH ORAYI AYIRMIŞ ZATEN!

Menderes Türel'in göreve geldikten sonra açtığı kadınlar plajı da kamuoyunda hayli konuşulmuştu. Türel böyle bir kararı neden aldığını şöyle açıkladı;

-"Halkın bu konuda bize çok ciddi talebi vardı. Halkın talebi olduğu aşikar çünkü full. Bir talep, bir ihtiyaç olmasa boş kalırdı. Ben bundan sonra müsait olan her alanda imkan oldukça yapacağım. Bizim kadınlar plajımız doğal olarak ayrılmış öyle ortada bir perde filan yok. Allah orayı ayırmış zaten. Ortadan ırmak geçiyor, ağaçlar kapatmış.

menderes-türel-internethaber.coma-konuştu.jpgAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel , internethaber.com'un da aralarında yer aldığı bir grup gazeteciyi ağırladı.

SURİYELİ MÜLTECİLER ANTALYA'DAN KOVULACAK MI?

Antalya İl Emniyet Müdürü "Suriyeliler Antalya'yı terk etsin" sözleriyle gündeme gelmişti. Antalya yılda 13 milyon turist ağırlayan ve ekonomiye 15 milyar turizm geliri aktaran bir kent. Haliyle Suriyeli mülteciler turizm kenti için sıkıntı sinyalleri veriyor.

Peki ne olacak?
Antalya'daki Suriyeli mülteciler kentten uzaklaştıralacak mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bu konuda bir noktanın altını çiziyor. İllegal yollarla gelen mülteciler Antalya'da barındırılmayacak. Ancak yasal statüsü olan Suriyeli mültecilere dokunulmayacak. Menderes Türel mülteci sıkıntısı hakkında şunları söyledi;

İLLEGAL YOLLARLA GELENLER GİDECEK

- "Suriyeli mülteciler konusunda keşke Türkiyenin yaptığı örnek davranışı diğer ülkelerde yapabilsin.
Ülkemizle gurur duymalıyız. Bu konuda bütçesinden en fazla bedel ödeyen ülke Türkiye. Böylesine bir kucaklayıcı anlayışı ortaya koyuyorken hiçbir mazlumu sokakta bırakmamak için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Ama Antalya bir turizm şehri. İllegal yollardan girmiş olanlar varsa elbette bunlara o kanunlar uygulanır. "

menderes-türel-antalya-belediyesi.jpg
EVİMDE ÇALIŞ DİYEREK İŞ VERDİM

Mülteci olayının insanı boyutuna da dikkat çeken Menderes Türel, tanık olduğu bir olayı şöyle aktardı;

-"Ben Ramazan ayında Antalya'da bir mülteci evine gittiğimde yüreğim paramparça oldu. O insanlara hadi evine git nasıl diyeceğiz. Aksine gel benim evimde çalış diyerek iş verdim. 5 çocukla anne, bir yer yatağı bile yok."

MENDERES TÜREL'İN HAYALİ
menderes-türel-antalya-belediye-başkani.jpg
Bir çok kültür festivalini uluslararası boyuta taşıyan Menderes Türel bir hayalini de paylaştı. En büyük arzusu Antalya'yı bir sinema kentine dönüştürmek. Yani bir nevi küçük Hollywood yapmak. Yılın 4 mevsimi güneşli olan Antalya'nın sektör için ideal olduğunu belirten Menderes Türel, bunun için ABD'de büyük film şirketleri ile temasa da geçmiş.

Türel hayalini şöyle paylaştı;
-"Antalya'ya sinema kentine dönüştürecek platolar kurmak istiyoruz. Başarabilirsek Antalya bir film kenti olabilir."

KENTSEL DÖNÜŞÜM REFERANDUMU

Antalya'de kentsel dönüşüm için de düğmeye basılmış durumda. Kentte 3 tür kentsel dönüşüm yapılıyor. Bunlardan birincisi "değer artışlı" kentsel dönüşüm, ikincisi "sosyal" odaklı kentsel dönüşüm, üçüncüsü ise "yenileme" amaçlı kentsel dönüşüm.

Her 3 alanda da düğmeye basıldığını belirten Türel, "Biz bu üç dönüşümü de Antalya'da başlatıyoruz. Ben bu projelerin halka sorularak yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

PROJELERİ MUTLAKA HALKA SORACAĞIZ

Göreve geldiğinde raylı sistemi uzatmak için çalışmalara başladıklarını belirten Türel, bunun için de referandum yaptıklarını belirtti. Bu referandumun raylı ulaşımın geçeceği semtlerde yapıldığını anlatan Menderes Türel, "Raylı sistem için şimdi uzatma yapıyoruz, sistemin geçeceği yerlerde referandum yaptık 99.42 ile vatandaş bize yap dedi. Bu gibi büyük projelerde katılımcı yönetim dediğimiz uygulamayı devam ettireceğim. Bu tür projelerde mutlaka halka gidip soracağız" dedi.

Menderes Türel'in belki de en önemli hedefi ise Antalya'dan toplumsal uzlaşmanın fotoğraflarını Türkiye'ye örnek olacak şekilde yansıtmak.