BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşçi arayan ilçe

Sürekli göç vermesi nedeniyle nüfusu düşen ilçedeki fabrikalar işçi olmadığından çalışamaz durumda.

Abone ol

Sürekli göç nedeniyle nüfusu 6 binden 2 bin 600'e düşen Afyonkarahisar'ın
Kızılören ilçesi, kurulan fabrikalarında çalıştırılacak işçi arıyor.

İlçede geçtiğimiz yıl evlenen 26 çiftin tamamının iş aramak için ilçeyi terk ettiğini belirten Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, ilçeye kurulan fabrikalarda çalıştıracak işçi bulamamaktan yakındı.

İlçe nüfusunun önümüzdeki bir kaç yılda eskisi gibi 6 binlere çıkabileceğini belirten Erol, ''İnsanları doğduğu yerde doyurmanın yollarını araştırdık. 2005 yılında evlenen 26 çiftimiz iş bulmak için ilçeyi terk ederken, bu yıl açılan yeni iş sahaları nedeniyle işçi arar duruma geldik. İki tekstil atölyesinde 300'e yakın insanımız çalıştırılabilecek ama şu anda 100 kişi çalışıyor. Diğer taraftan 250 kişiye istihdam sağlayan mobilya fabrikası da önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Bunların yanı sıra beton ürünleri fabrikasında da
en az 20 kişi iş imkanı bulacaktır'' diye konuştu.

İşçi bulamadıklarından yakınan Sams Tekstil Atölyesi İşletme Müdürü Nursel Şam, kurs vererek işe aldıkları 70 işçinin kendilerine yetmediğini söyledi. Bazı makinelerinin işçi buladıklarından dolayı çalıştıramadıklarını belirten Şam, 150 kişiyi çalıştıracak kapasiteleri olduğunu kaydetti.

Kızılören'de işsizlik sıkıntısı olmadığını belirten Mert Tekstil İşletme Müdürü Ahmet Taş, atölyeyi işçi bulamadıklarından dolayı tam kapasiteyle çalıştıramadıklarından yakındı.

5084 sayılı teşvik yasasından dolayı Kızılören ilçesini tercih ettiklerini belirten Tanışlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış ise kurulan fabrikalarında 250 kişiyi çalıştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

1990 yılında ilçe olduğundaki 6 bin nüfusun göç nedeniyle 2 bin 600'e düşen Kızılören ilçesinde kurulan 2 tekstil atölyesi ile bir mobilya fabrikası ve beton ürünleri fabrikalarında yaklaşık 500 kişi çalıştırılabilecek.