BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsa Mesih gelecek!

ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Amerikalılar bu yıl birçok felaketle karşılaşmayı bekliyor.

Abone ol

Yeni yıldan beklentileri sorulan Amerikalıların çoğu bu soruya, ''yeni bir terörist saldırı, küresel ısınmayla bunalmış bir dünya, doğal felaketlerle gelecek ölüm ve yıkım'' yanıtını verdi.

İSA MESİH GELECEK

İlginç yanıtlardan birini de İsa Mesih'in geleceğine inananlar verdi. Ankete katılanların yüzde 25'i 2007'de İsa Mesih'in yeniden dirileceğine inandığını belirtti. Ankete katılanların yüzde 19'u, bilimadamlarının uzayda hayata dair kanıt bulacağına inanıyor.

Bir grup Amerikalı ise ülkelerinin İran ve Kuzey Kore ile bu ülkelerin nükleer silah elde etme çabaları nedeniyle savaşa gireceğini söyledi. Ankete katılanların büyük çoğunluğu ABD Kongresinin federal asgari ücreti artıracağına inandığını, üçte biri ise kansere çare bulunacağı umudu taşıdığını belirtti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ve AOL News tarafından ortak yapılan bir ankete göre, her 10 Amerikalıdan 6'sı, ABD'nin bu yıl bir terörist saldırının hedefi olmasını ve dünyanın herhangi bir yerinde biyolojik veya nükleer silahlarla bir saldırı beklediğini söyledi. Ankete katılanların yüzde 70'i, ABD'nin büyük bir doğal felaketle karşılaşacağını ve küresel ısınmanın daha da kötüleşeceğini söyledi. Katılımcıların sadece yüzde 29'u, ABD'nin Irak'tan askerlerini çekeceğine inandığını kaydetti.

Ankete göre Amerikan halkının yüzde 40'ı, nükleer silah elde etme çabaları nedeniyle İran ile, yüzde 26'sı ise aynı nedenle Kuzey Kore ile savaşa girileceğine inanıyor.

Demokrat Parti'nin ABD Kongresinde çoğunluğu ele geçirmesi ile birlikte ankete katılan her 10 kişiden 8'i, kamu çalışanlarının maaşında bu yıl saatte 5,15 dolarlık bir artış beklediğini dile getirdi. Böyle bir artış gerçekleşirse, 1997'den beri ilk kez kamu çalışanlarının maaşı artmış olacak. Demokratlar, seçim öncesinde asgari ücretin saatte 7,25 dolara çıkarılmasını önermişti. ABD Başkanı George W. Bush da kamu çalışanları için asgari ücretin artırılmasına destek veriyor. Ankete katılanların yüzde 90'ı ise benzin fiyatlarında artış beklediğini belirtti. Ipsos şirketi tarafından, 12-14 Aralık tarihlerinde 1000 yetişkin arasında telefonla yapılan anketin hata payının yüzde 3 olduğu belirtildi.