BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  POLİTİKA

Bakan Gül ağzından kaçırdı

Kayseri'de vatandaşın sorunlarını dinleyen Bakan Gül'ün ağzından kaçırdığı bir cümle önümüzdeki döneme dair ipucu verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı kim olacak sorusu ile ilgili birçok senaryo ortaya atıldı. Ancak şimdiye kadar ortaya atılanlar, açık bir şekilde ipucu vermemişti...

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Kayseri'de dert dinlerken ağzından kaçırdığı bir cümle, Başbakan Erdoğan'ın Kök'e çıkacağı itimalini kuvvetlendirdi. Sabah'tan Metehan Demir, bir bakanın ağzından duyduğu sözleri Kayseri'de Gül'den 'Başbakanlık' sinyali başlığıyla köşesine taşıdı.

Demir'in duyumuna göre, olay şöyle gelişmiş... Abdullah Gül birlikte kentin işadamları ve sanayicileri ile sohbet ediyor. İşadamları hükümetin bazı uygulamalarından şikâyet ediyor ve değişiklik istiyor. Gül ses çıkarmadan dinliyor ve sonunda, 'Eleştirilerinizde haklısınız. Elimizden geleni yapacağız. Benim dönemimde ben de bu konularla bizzat ilgileneceğim' diyor. Yılların siyaset tecrübesine sahip coşkulu Bakan, oradakilerin atladığı Gül'ün bu sözlerini fark ediyor. Gül'e dönüyor ve kimseye fark ettirmeden anlamlı şekilde, 'Benim dönemim ne demek? Yoksa?' diye soruyor.

Derin bir sessizlik... Yanıt gelmiyor. Olayı bize aktaran bakanımız ilginç ifadelerle anlatıyor: 'Geçen temmuzdan bu yana Gül ve Erdoğan Cumhurbaşkanlığı konusunda kimseye bir şey söylemiyorlar. Bunları aralarında tartışıyorlar. Açıkçası, Kayseri'deki bu sözleri ben, Çankaya ile ilgili karar galiba alındı. Tayyip Bey Köşk'e çıkacak. Abdullah Bey de Başbakan olacak diye yorumladım.'