BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İş garantili iki eğitim programı başlıyor

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulacak olan havacılık programlarının eğitim vereceği binaların inşaatı tamamlandı.

Abone ol

Gaziemir Belediyesi ve Havacılık Uzay Kümelenmesi Derneği işbirliği ile Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulacak olan havacılık programlarının eğitim vereceği binaların inşaatı tamamlandı.

Gaziemir Sarnıç'ta hayırsever Ahmet Eroğlu tarafından bağışlanan 3 bin metrekarelik alan üzerine, Gaziemir Belediyesi tarafından inşa edilen okul binası 1.7 milyon TL'ye mal oldu. Binanın açılışı 6 Ekim 2010 günü Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek.


Okulun 2010-2011 döneminde 30 kişilik kontenjanla eğitim ve öğretime başlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Havacılık Teknolojisi Programları, havacılık sektöründe ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar yetiştirmeyi hedeflemekte. Havacılık dünyadaki en önemli sektörlerden birini oluşturuyor. Tamamen dışa bağımlı olduğumuz bu sektöre üniversite olarak Ar-Ge anlamında destek olma sorumluluğumuz var. Havacılık geniş istihdam yaratan, nitelikli işgücüne ihtiyaç duyan, yan sanayileri de geliştiren bir sektördür. Programlar sayesinde bu sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Binanın iç donanımının Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon ve Kaynak Atölyesi tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Müdür Prof. Dr. Semih Güneş; "Okul binasında 8 tane atölye, 1400 metrekarelik bir hangar, kütüphane ve konferans salonu bulunuyor. Öğrencilerimiz son derece yoğun bir eğitim programı görecekler. Bu yeni programlar sayesinde uçak sektöründe üretim yapan tesislerde görev alacak donanımlı ara elemanlar yetiştireceğiz. Havacılık sektöründe ara eleman ihtiyacı çok fazla. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra iş bulma sıkıntısı yaşamayacaklar" dedi.

Havacılık sektöründe gerçekleştirilen belediye üniversite işbirliğinin önemine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Programlara Adnan Menderes Havalimanı ile Gaziemir Hava Eğitim Komutanlığı, Türk Hava Kurumu, TAV Havalimanları Holding ve Ege Serbest Bölge de destek olacak. Ege Üniversitesi'nin de katkılarıyla ortaya mükemmel bir proje çıktı" diye konuştu.
Eroğlu ailesinin projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz Eroğlu, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.