BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o çiftçinin annesine gitti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Ananı da al git' sözleriyle çıkıştığı çiftçinin annesini ziyaret etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting için geldiği Mersin'de ilginç bir ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Şubat 2006’daki Mersin gezisinde ‘Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?’ diye bağıran, Erdoğan’ın da ‘Ananı da al git’ dediği çiftçi Mustafa Kemal Öncel'in annesini ziyaret etti.

Mersin'de halka hitabında bu ziyareti anlatan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Başbakan Erdoğan'ın 'ananı da al git' dediği çiftçiyi ziyaret ettim. Annesinin hayır duasını aldım. Buradan herkese sesleniyorum. Sizi hor gören 'ananı da al git' diyen analarınızı hor gören Başbakan'ın anlayışına ve onun getirdiği anayasaya güvenmeyin ve 'hayır' deyin, cezalandırın onu. Bütün kadınlara seslenmek istiyorum. Bizim dünyamızda kadın ve erkek eşitliği vardır. Herkes özgürdür, düşüncelerini özgürce söyler. Zam zam zam Recep Tayyip Erdoğan denen kişi kadın erkek eşitliğine inanmıyor.

KADINLARA MAAŞ BAĞLAYACAĞIZ

 

İŞTE ERDOĞAN İLE O ÇİFTÇİNİN DİYALOĞU
- Kemal Öncel: Çiftçinin hali ne olacak? Hangi yüzle geliyorsunuz buraya?
- Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
- Kemal Öncel: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.
- Başbakan: Artistlik yapma.
- Kemal Öncel: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
- Başbakan: İyi bir sanatçısın.
- Kemal Öncel: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
- Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.
- Kemal Öncel: Lan mı?
- Başbakan: Evet.
- Kemal Öncel: Lan mı? Canın sağ olsun.
- Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
- Kemal Öncel: Ne zaman?
- Başbakan: Şimdi.
- Kemal Öncel: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.
- Başbakan: Hadi ananı al git buradan.



İkdidara geldiklerinde her kadına maaş bağlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz bu memlekette yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksulluk sigortası getireceğiz. Kadının hesabına her ay parasını yatıracağız. Kadın da memur gibi, işçi gibi, emekli gibi gidip aylığını alacak. Bizim anlayışımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek ve kadın baş tacı edilecek. Emeklilere seslenmek istiyorum. Onların eşlerine seslenmek istiyorum. Sizi ikinci sınıf yurttaş konumuna getiren, size milli gelir artıştan pay vermeyen, bunun için yasa çıkaran bir anlayışı sandığa gömmek emeklilerin namus borcudur. Sizden bunu bekliyorum.

YÖK GARABETİNİ KALDIRACAĞIZ!

Bakın bir yandaş gazete işadamlarını arıyor. Diyor ki, 'Ne diyorsunuz evet mi hayır mı?' Çoğu işadamı korkusundan birşey söyleyemiyor. Korkunun ecele faydası yok. Yürekli olacağız, bir olacağız diri olacağız. Korku toplumunu yıkacağız. Bu ülkenin üniversiteler var. Peki üniversiteler konuşabiliyor mu? Çünkü üniversitelerin başında YÖK var ve korkularından konuşamıyorlar. CHP iktidarında YÖK denilen garabeti kesinlikle kaldıracağız...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel'in annesini ziyaret haberiyle ilgili fotoğraf ve ayrıntıları okumak için ikinci sayfaya geçiniz...

[PAGE]



Öncel'in evinde annesi Ümmü Öncel ve babası Halil İbrahim Öncel tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, Öncel'in annesini ziyaret etmek istediğini ve bu amaçla eve geldiklerini kaydetti.

Ümmü Öncel ile yaptığı sohbette sağlık sorunları olduğunu öğrendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, kendisine geçmiş olsun dileğindi bulundu.

Kemal Öncel'in babası Halil İbrahim Öncel de geçmişte bir çok partiye oy verdiğini ancak hiç bir zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermediğini ifade ederek, “Kemal bey gelmiş evimize ben de bundan sonra oyumu Halk Partisine vereceğim. Bundan sonra oyum sizin” dedi.

Kemal Öncel de “Başbakanım” diye hitap ettiği Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geçmişte yaşanan olaya ilişkin, kendisinin bir protestocu olmadığını, sadece Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına sorunlarını aktarmak istediğini savunarak, ancak bunu başaramadığını kaydetti.

BAŞBAKAN BAŞIMIZIN TACI AMA NEDEN KIZDIĞINA ANLAM VEREMEDİK

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesinde Kemal Öncel'in annesi Ümmü Öncel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalp rahatsızlığı olduğunu, o nedenle çok fazla konuşamadığını belirten anne Öncel, şunları kaydetti:

“Oğlum, Başbakanımıza mallarımızın para etmediğini, borçlarımızı ödeyemez hale geldiğimizi anlatmaya çalışmıştı. Başka hiçbir kötü niyeti yoktu. Sadece derdimizi paylaşmak istemiştik. Başbakan bizim her zaman başımızın tacı ama neden bu kadar kızdığına anlam veremedik.”

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ise kendisini heyecanlandırdığını ifade eden anne Öncel'in konuşması sırasında duygulandığı ve göz yaşı döktüğü görüldü.

 
Başbakan Erdoğan'ın 'Ananı da al git' dediği çiftçi Kemal Öncel'in annesi ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu sohbet ediyor...


Öte yandan, Kılıçdaroğlu, Öncel'in evinden ayrılırken gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın yarın Diyarbakır'ı ziyaret edeceği hatırlatılarak, “Başbakan'ın ne mesaj vermesini bekliyorsunuz” sorusuna “Mesaj vereceğini sanmıyorum. Bu anayasa değişikliğinde evet oyu verin diyecektir. Yurttaşlar da evet oyu vermek istemiyorlar. Baskı kuracaktır, bu kadar basit” karşılığını verdi.