BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

İş dünyası ve ünlüleri buluşturan grup!

Petek Dinçöz'ün evliliğini kurtaran Hayata Hoş Bakanlar Grubu iş, bürokrasi ve siyasetçileri bir araya getiriyor. işte o isimler

Abone ol

Petek Dinçöz'ün evliliğini kurtaran Hayata Hoş Bakanlar Grubu, iş dünyası, bürokrasi ve siyasetçilerin girmeye can attığı yeni bir kulüp.

Şarkıcı Petek Dinçöz'ün bir süredir gazetelerin magazin sayfalarında eşi Can Tanrıyar'ı gece hayatından kurtardığı için "Sayelerinde yuvam kurtuldu, onlara gıpta ediyorum" diye anlattığı 'Hayata Hoş Bakanlar Grubu'nun arkasından ekonomi, siyaset, sanat, spor, güvenlik ve yargı dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı bir oluşum çıktı.

YEMEKLERDE ALKOL VERİLMİYOR

Sunset Mayoları'nın sahibi Kemal Güneş'in 1.5 yıl önce birkaç yakın arkadaşıyla tohumlarını attığı ve isim babalığını yaptığı grup, kısa süre içinde yaklaşık 90 kişilik geniş katılımlı bir organizasyon halini aldı. Amaçlarını 'gönlü güzel insanları bir araya getirmek ve ticari amacı olmayan hayır işlerine imza atmak' diye niteleyen Kemal Güneş, "Biz hayata pozitif bakan insanlarız. Hepimiz hayata sıfırdan başladık ve büyük başarılara imza attık. Yokluğu, ihtilali, krizi de gördük; zenginliği, lüksü, iktidarı da gördük. Bundan sonra hem birbirimize hem çevremize yardım etmek için bir araya geldik" diyor.

Türkiye'nin kilit noktalarında bulunan bu isimler, her ay periyodik olarak bir araya geliyor ve herhangi bir konuda sorun yaşayan üyelerinin problemlerini çözmeye çalışıyor. Bu toplantılarda tercihen alkol alınmıyor. Çay, yemek ve meyve servisi eşliğinde Kaşıbeyaz, Fener Restaurant, Yüzevler gibi İstanbul'un gözde lokantalarında sabahın ilk saatlerine kadar süren sohbetler ve toplantılar yapılıyor. Grubun kurduğu fona her üye ayda 1000 TL yatırıyor. Grubun kadın üyesi bulunmuyor.


Grubun üyeleri arasında birçok ünlü işadamının yanı sıra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı, Bakırköy Başsavcısı ve Eyüp Cami Başimamı gibi isimler bulunuyor. Yakın zamanda Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da gruba dahil oldu. Bu kadar etkili ismin yer aldığı 'Hayata Hoş Bakanlar'ın arasına girmek ise pek kolay değil. Gruba üye olmak isteyenler başkanlığını Kemal Güneş'in yaptığı 20 kişilik yönetim kurulunun onayından geçiyor.

İLK ŞUBE MEKKE'YE AÇILDI

Ayrıca üyelik için mevcut üyelerin de referansı gerekiyor. Yaşam biçimi ve değerleri uygun bulunmayan isimler, kamuoyunca çok bilinen ve başarılı insanlar olsalar bile gruba alınmıyor. Gruba kabul edilen kişi ise, ilk toplantıya katılıyor ve ayağa kalkarak tüm grup üyelerine kendini tanıtıyor. Tüm il ve ilçelerde örgütlenmeyi planlayan grup, ilk şubesini ise hac ziyaretini yaparken sıkıntı yaşayan Türk vatandaşlarına yardım etmek amacıyla Mekke ve Medine'de açtı. Türkiye'de ise ilk önce Adana, Erzurum ve Malatya'da şube açacak olan grup, birçok kentte okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlayacak.