BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Ümit Kocasakal'ın hiç şakası yok!

Hukukçular Derneği Başkanı avukat Cahit Özkan'dan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a darbeci suçlaması...

Abone ol

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın Ergenekon, Kafes ve Balyoz davası sanıklarını eleştiren Hukukçular Derneği Başkanı avukat Cahit Özkan’ı tehdit ettiği öne sürüldü.

Özkan, geçen Aralık’ta  Kocasakal ile televizyon programına katıldığını belirterek şunları söyledi:  “Orada görüşlerimi anlattım. Daha sonra İstanbul Barosu’nda bir toplantımız vardı. Orada çeşitli konular gündeme geldi. Şakalaştık, gülüştük, zaman zaman da tartıştık. Konu televizyon programlarına gelince Başkan, ‘Yargıyı etkilemekten disipline sevk edecektim ama yapmadım’ dedi. Bunu tehdit olarak algılıyorum. Disiplin kurulunda yargıç da onlar savcı da onlar... Orada ceza alırsam ilerde baro yönetimde yer almak konusunda ciddi sıkıntı oluşur.”  

DARBECİ SIFATINI HAK EDİYOR 

Özkan, İstanbul Barosu’nun bildirisini de değerlendirerek şöyle dedi:  “İstanbul Barosu’nun durduğu nokta belli. Şaşırtıcı bir açıklama yapmamış. ‘Darbeci Baro’ olarak nitelendirilmesine neden olan olaylar zincirinin maalesef bir halkasını görüyoruz. Şu anda İstanbul Barosu maalesef darbe iddialarıyla ilgili soruşturmaları sulandırma, yargıyı etkilemek, yargıyı saptırma amacından başka amacı yok. Bu ithamları yargıya yaparken dosyadan haberi olmadan nasıl yapıyor? Benim de müvekillerim mağdur oluyor. Bununla ilgili açıklama yapmış mı? İstanbul Barosu bu sorunun gerisine çekilmelidir. Cumhuriyet Savcıları böyle davranışlar sürerse baroyla ilgili harekete geçecektir. Baro kendisini muhalif çevrelerin susturmaya çalıştığını söylüyor. Böyle açıklamalar yaparak, üstüne tepki çekip ‘Beni susturmak isityorlar’ mı demek istiyor. Baro gözaltı kararını taktir edemez, bunu ilgili savcılık ve mahkeme taktir eder.”