BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  SAĞLIK

Obeziteden sorumlu bürokrat diyette!

Sigara yasağının başlaması ile sigarayı bırakan Sağlık Bakanlığı bürokratı şimdi de obeziteye karşı mücadele programı kapsamında önce kendisi kilo verecek

Abone ol

Türkiye genelinde obeziteyle mücadele programını başlatan Sağlık Bakanlığı, programa kendi bürokratları üzerinden başladı. Obeziteyle mücadele programını yürüten Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, programa kendinden başladığını ve geçen hafta bir diyetisyenle kilo vermek için çalışmaya başladı.

Kapalı mekanlarda sigara yasağı başladıktan sonra sigaraya veda eden Çom diyete girmesinin nedenini Radikal'e şöyle anlattı:

"Programın inandırıcı olması için kendinizin de kapsama girmesi gerekiyor. Bu nedenle ben de bir diyet programına başladım. Kapalı mekânlarda sigara yasağının başladığı dönemde günde 4 paket sigara içiyordum. Yasak başlayınca, bu yasağı koyan ve insanları sigara içmemeye teşvik eden bakanlığın bir bürokratı olarak, önce kendim sigarayı bıraktım. Yani yaşama koyduğumuz 'sağlıklı hayat' programlarını, önce biz kendi hayatımıza adapte ediyoruz.

'2010-2014 Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı' çerçevesinde ilk etapta Türkiye'nin beslenme, obezite ve sağlık haritasının çıkarılması planlanıyor. 2011 Temmuz ayına kadar sürdürülmesi planlanan çalışmaya göre, her ilde ayda en az 200 kişinin beden ölçümü yapılacak. Ölçülen kişi sayısı aylık 16 bin, uygulama sonuna kadar da 150 bini bulacak. Sonuçlar her ay düzenli olarak Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek. Elde edilen veriler doğrultusunda, obeziteyle mücadele için önlemler geliştirilecek.