BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.412,44
HABER /  EKONOMİ

İş başvurusu bile parayla

Ali Sabancı bunun "gariplik" olduğunu kendi itiraf ediyor.

Abone ol

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, acentelerin de katılımıyla düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ali Sabancı, Onur Air ile yapılan görüşmelere ilişkin sorular üzerine "Onur ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ya ticari işbirliği ya hisse devri ya da satın alma şeklinde olacak. Zannederim bir ay içinde çocuğun ismini koyarız. Bu üçünden biri olursa, Avrupa ve Türkiye’de çok olumlu tepki alırız. Bir hesap yaptık, böyle birşey olursa 3 sene evvelki THY hacminde bir şirket oluruz" diye konuştu.

"Türkiye’de siz bir EasyJet olur musunuz?" şeklindeki soruya ise Sabancı, "Türkiye’nin daha EasyJet’i yok. Ama biz bir fırt yakınız. Büyüyünce EasyJet olmak istiyoruz" yanıtını verdi. EasyJet’in merkezini gezdiğini ve şirketin çok tasarruflu bir yapısı bulunduğunu anlatan Sabancı, "Biz ona kıyasla 5 milyar dolarlık şirketiz. Benim odamda plazma TV bile var. Onlarda ise abartı sıfır" dedi.

GEÇEN YIL KAR EDEMEDİK, ŞİMDİ KAR EDİYORUZ

Ali Sabancı, karlılık ile ilgili bir soru üzerine ise geçen yıl kar edemediklerini, şimdi ise kar elde ettiklerini söyledi. Ucuz bilet uygulamaları ve yemekten ücret alınmasına ilişkin olarak da Sabancı, "Yemekten para alınmasına pek itiraz eden olmuyor. Çünkü yiyen var, yemeyen var. Yemeyen de (Ben neden yiyenin parasını vereyim) diye düşünüyordur. Ancak suyu da 2 YTL’ye sattığımız için, örneğin 200 YTL ödeyen bir yolcu buna şaşırabiliyor. Fakat çok ucuz da bilet sattığımız için bu kendi içinde dengeleniyor. Bu işi yaparken hem 50 kuruş, hem şoför mahalli olmaz diye bir laf öğrendim" şeklinde konuştu.

İŞ BAŞVURULARINDAN BİLE PARA ALIYORLAR

Pegasus olarak yaptıkları yeniliklere değinen Sabancı, sektörde "gariplik" olarak nitelendirilebilecek şeyler yaptıklarını, örneğin iş başvurularından bile para aldıklarını söyledi. Şu anda 2 bin 800’ü aşan acenteleri bulunduğunu kaydeden Sabancı, her zaman ucuz seyahat imkanı sunmak, kolay ve konforlu, rahat ulaşılabilen ve zamanında kalkan havayolu şirketi olma vizyonları bulunduğunu vurguladı. Zamanında kalkış oranlarının yüzde 93 olduğunu belirten Sabancı, "2007’nin ilk 6 ayında THY’nin mali performansı anlatılırken zamanında kalkış oranı da verildi. Neden? Çünkü delinin biri bu verileri vermeye başladı" dedi. "