BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Kanaltürkte maaş isyanı

Kanaltürk çalışanları dertli mi dertli. Üç aydır maaş alamadılar..

Abone ol

Seslerini medya sitelerine mail atarak duyurmaya çalışıyorlar. Maaş alamayan bir personel çalışanlar adına mail attı.İ şte o mail:

Bugün 2 Ekim 2007 Salı. Kanaltürk çalışanları olarak en son Ağustos ayının ilk haftası maaş alabilmiştik. O da Haziran ayının maaşlarıydı. Yani anlayacağınız 3 aydan beri kimse beş kuruş para alamadı kanaldan. Önümüz bayram ve muhtemelen bayrama kadar kimseye bir lira vermeyi düşünmüyorlar. Bu da şu anlama geliyor. Kanaltürk çalışanları bayramı parasız geçirecek. Evine bir şey alamayacak, çocuklarına bayramlık alamayacak belki de memleketlerine gidemeyecek…Durum o kadar vahim ki herkes çıldırmış durumda.

Bu kanalda çalışanlar olarak hep bişeylerden ödün verdik. Çünkü hep bir gönül bağımız vardı kanalla. Parayı hep ikinci plana attık. Herkes bütün özverisini bütün gücünü kattı kanala. Kanal para ödeyemedikçe hep yanında olduk. Şimdi çalışan herkes o kadar kötü ve zor durumda ama kanaldan tek bir yönetici çıkıp bir açıklama gereğini bile duymuyor. Bu mu işçinin emeğin hakkını savunmak, milyonları meydanlara döküp ortalığı ayağa kaldırmak. Nerde işçinin emeğin karşılığı. Bugün kanalda çalışan hemen herkesin kredi kartları temerrüde girmiş durumda, birçoğu kirasını ödeyemiyor. Ve hergün bir söylenti “maaşlar bugün ödeniyor”.

Kanalın satılıp satılmayacağı bile hala belli değil. Çıksınlar adam gibi bir açıklama yapsınlar. İşçinin emeğine saygı duysunlar…Bayramda parasız kalmayalım.

Kanaltürk çalışanları