BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  GÜNCEL

İki bayram arası düğün olur

Peygamber efendimiz bile Hz. Aişe ile iki bayram arası evlenmiş.

Abone ol

İki bayram arasında nikah yapılamaz düşüncesi Bursa İl Müftülüğü'nden yapılan açıklama ile çürütüldü. Açıklamada, "Bu söz halk arasında sonradan söylenegelen bir batıl inançtır. Bu anlayıştan dolayı pek çok insan Ramazan ve Kurban bayramları arasında düğün yapmaz. Ancak bu kesinlikle hurafe ve batıl bir inançtır" denildi.

Konu ile ilgili dini kaynaklarda herhangi bir kaydın bulunmadığı vurgulanan açıklamada; "Bu anlayışın aksine Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'da (SAV) kendisi Hz. Aişe ile Ramazan sonrası Şevval ayında nikahlanmıştır. Bunun yanında yine kızı Fatima'yı da bu dönemde evlendirmiştir. Bu da bize en güzel örnektir" denildi.

 Bursa İl Müftülüğü'nce, bu söylentilerin tamamen bir safsata olduğunun altı çizilerek, şu görüşlere yer verildi: "Ramazan Bayramı'ndan sonra Kurban Bayramı geldiği gibi, Kurban Bayramı'ndan sonra ise yine Ramazan Bayramı gelmektedir. O zaman müslümanlar hiç düğün yapamayacaklardır. Çünkü iki dini bayram ard arda geldiği için aralarda düğün yapılamaz. Bu insan mantığına da aykırıdır, tamamen safsata ve bidattır"