BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

DTP bedel ödemeye hazır

DTP'li Ahmet Türk katliamı kınadı. Büyükanıt'a göndermelerde bulundu.

Abone ol

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Eğer bu ülkede demokrasi için, barış için birileri bedel ödemesi gerekirse biz buna da hazırız'' dedi. Türk, partisinin grup toplantısında, gelişmeleri değerlendirdi.

''Şırnak'ta meydana gelen olay hepimizi derinden üzdü'' diyen Türk, DTP Grubunun nereden ve kimden gelirse gelsin şiddetin karşısında olduğunu söyledi.

TUNCELİ'YE ''DERSİM'' DEDİ

Her olaya şüpheyle bakılması gerektiğini ifade eden Türk, Tunceli'de bir olayı anlatırken Tunceli'nin ismini ''Dersim'' olarak söyledi.

Yaşanan olaylardan en fazla acıyı kendilerinin duyduğunu anlatan DTP Grup Başkanı Türk, şöyle devam etti: "Demokratik, çağdaş bir Türkiye'den korkulduğu için böyle bir sürece girilmişti. Tabii ki inançlarımızdan düşüncelerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Barış için canımızı vermeye hazırız. Eğer bu ülkede demokrasi için, barış için birileri bedel ödemesi gerekirse biz buna da hazırız.''

''DÜŞÜNCELERİMİZE ZİNCİR VURMAYACAĞIZ''

DTP Grup Başkanı Türk, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Biz Türkiye halkının kardeşliğini destekliyoruz. Bizim demokrasi talebimizin, özgürlüğü savunmamızın, Türk halkına karşıymışız gibi gösterilmesi hak etmediğimiz bir suçlamadır. 1920'lerin ruhunu yaşıyoruz. İlk Meclisin heyecanını yaşıyoruz. Ortak gelecek için burada bir araya geldik. Kardeşleşmeyi, birlikteliği güçlü hale getirecek yeni sürecin başlaması çabasındayız. Çalışmalarımız birilerini rahatsız ediyor diye halkımıza olan düşüncelerimize zincir vurmayacağız.''