BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Banka yok, kredi makinesi var

Bankalar kredi verme yarışına girdi. Şimdi de "kredi veren makine" piyasaya çıktı.

Abone ol

Akbank, self-servis kredi sağlayan yeni ürünü ''Kredi Makinesi''ni tüketicilerin hizmetine sundu. Kredi Makinesi sayesinde kredi kartı ve bireysel kredi isteyen herkes şubeye gitmeden kredi alabiliyor.

Belge ve kişisel bilgi ibrazından fotoğraf çekimine, imzadan kredi değerlendirmesine kadar tüm süreçler kredi makinesinde tamamlanıyor. Yıl sonuna kadar 10 adete ulaşacak olan Kredi Makinesi sayısının önümüzdeki 2 yıl içinde 100 adet olması hedefleniyor.

KREDİ MAKİNESİ NASIL ÇALIŞIYOR?-

Kredi makinesinden her tür krediyi almak mümkün. Konut ve taşıt kredilerinin de ön onayının alınabiliyor. Başka hiç bir yere gitmeden paraya ulaşılabildiği için öncelik ihtiyaç kredilerinde olacak.  Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, kredi makinesinin nasıl çalıştığına ilişkin olarak da şunları söyledi:

  • Başvuru bilgileri ve alınmak istenen kredi miktarı, Kredi Makinesinin üzerindeki klavye veya telefon ahizesi yardımıyla giriliyor.
  • Her bir işlem adımında ekrandaki Müşteri İlişkileri Yetkilisi (MİY), başvuru sahibini yönlendiriyor. Kredi makinesi fotoğraf çekiyor, kimliğin görüntüsünü kaydediyor. İmza paneli vasıtasıyla imza alıyor, kredi değerlendirmesini yapıyor.
  • Başvuru uygun bulunduğunda SMS ile bilgilendiriyor. Bireysel kredi sözleşmesi Kredi Makinesinde başlıyor, imzalandıktan sonra tekrar Kredi Makinesine veriliyor.
  • Kredi Makinesinde ''Tüketici Kredisi Kartı'' alınıp, kredi istenen Akbank ATM ya da BTM'sinden çekilebiliyor. Bu dünyanın ilk self servis kredi makinesi."

Binbaşgil, Akbank müşterisi olsun veya olmasın herkesin bu makineden kredi alabileceğini, halkın çok kolay adapte olacağını düşündüklerini söyledi.

''İŞLEMLER 1-2 SAAT İÇİNDE BİTİYOR''

Binbaşgil, Kredi Makinesinden kredi alma süresi ile ilgili olarak da kredi başvurusundan parayı almaya kadar bütün işlemlerin 1-2 saat içinde bittiğini, elektronik imzanın yaygınlaşması ile birlikte bu 1-2 saatlik işlemin 10 dakika içinde tamamlanabileceğini kaydetti. Hakan Binbaşgil, ''Kredi Makinesinin aşağı yukarı bir Akbank şubesi kadar işlem yapacağını öngörüyoruz. 10 şube açmış gibi düşünüyoruz. Bir Kredi Makinesi eşittir bir şube'' dedi.