BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

CHP Kartalda eylem

Görevden alınan bazı yöneticiler teşkilat binasında oturma eylemi başlatıyor

Abone ol

Görevden alındıklarını öne süren CHP Kartal İlçe Teşkilatının bazı yöneticileri, belirsizlik ortadan kalkıncaya kadar teşkilat binasında oturma eylemi yapacaklarını bildirdi.

İlçe teşkilatı binasında toplanan grup adına basın açıklaması yapan CHP Kartal İlçe Teşkilatı Sekreteri Leyla Çavuş, 22 Temmuz'da yapılan seçimlerde partilerinin beklentilerin aksine ciddi güç kaybettiğini söyledi.

Üst kademedeki parti yöneticilerinin öz eleştiri yapmak yerine kendilerini başarılı, örgütü başarısız ilan ettiğini savunan Çavuş, ''Seçim çalışmaları boyunca en ihtiyaç duyulan dönemde il başkanı olmadan seçime giden İstanbul iline hemen seçimden sonra il başkanı atanmış ve ilk iş olarak da il yönetiminde operasyona gidilmiştir'' dedi.

İlçe örgütlerindeki yöneticilerin birer birer görevlerinden alındıklarını iddia eden Çavuş, ''Görevden alınmalara parti iç tüzüğünün 43/A maddesi gerekçe gösterilmektedir. Bu, partimizin siyasal ilkeleri, yaşam anlayışı ve çalışma kurallarıyla bağdaşmamaktadır'' diye konuştu.

İl başkanı ve il yöneticilerinden aldıkları şifahi bilgiye göre, Kartal İlçe Örgütü yönetiminin görevden düşürüldüğünü öğrendiklerini dile getiren Çavuş, 28 Ocak 2007 tarihindeki kongrede 368 üyeden 212'sinin oyunu alarak seçildiklerini anlattı.

Çavuş, CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetiminin kendilerini görevden alma gerekçesini ''üst üste 3 toplantıya katılmamalarına'' dayandırdığını belirterek, buna ilişkin tebligat yapılmadığını ifade etti. Herhangi bir tüzük ihlali yapmadıklarını söyleyen Çavuş, şöyle konuştu:

''29 Ağustos 2007 tarihinde ilçe başkanı tarafından, kendime ait dolap izinsiz olarak açılmış ve karar defterleri toplantı yaptırmamak amacıyla alınmıştır. Bu durum tutanakla CHP İl Başkanlığına bildirilmiştir. 19 Kasım 2005 tarihli kurultayda yapılmış olan tüzük değişiklikleri, tüzüğün birçok maddesini bile antidemokratik hale dönüştürmüşken, bu tüzüğe uyulmamış ve il yönetimi aldığı keyfi emirler doğrultusunda 17 ilçe yönetimini görevden almıştır.''

Çavuş, CHP Kartal İlçe Örgütü yöneticilerinin, görevleriyle ilgili belirsizlik ortadan kalkıncaya kadar örgüt binasında oturma eylemi yapacaklarını bildirdi. Bu arada, basın açıklaması yapılan odada duvarlara, ''Evet, şimdi değişim zamanı sıra sende'', ''Önce; sol, emek, örgüt, hukuk'', ''No passaran; yaşasın örgüt hareketimiz'', ''Parti içi zulme boyun eğmeyeceğiz'' yazıları asıldı.