BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,17
DÜNYA

İran devriminin 41. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı

İRAN’da sokaklara dökülen binlerce kişi, İslam Devrimi’nin 41. yıl dönümünü kutladı.

İran'da İslam Inkılabı devrimi 1979 senesinde Şah Rıza Pehlevi'nin, gösteriler sonucu devrilmesiyle sonuçlanmıştı. Şah'ın ülkeyi terk etmesi sonrası devrimin mimarı Ayetullah Humeyni uzun yıllar aradan sonra ülkeye dönüşüyle sonuçlandı. 

İran genelinde sabah saatlerinde başlayan İran İslam Devrimi 41. yıl dönümü kutlamaları, İranlı yetkililerin de katılımıyla gerçekleşti. Zafer yürüyüşüne katılan binlerce kişi, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atarak, ABD tarafından gerçekleştirilen operasyonda öldürülen General Süleymani'nin fotoğraflarını taşıdı.

Yıl dönümü kutlamalarında konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,

“Bu tarihi gün dolayısıyla tüm halkımıza, İslam dünyasına ve İslam İnkılabı Rehberi Seyid Ali Hamaney’e tebrik arz ediyorum. Bu vesileyle 8 yıllık Kutsal Savunma Savaşı’ndaki şehitlerimizi ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Ruhani konuşmasında, ABD tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye de değinerek, “Şehit Kasım Süleymani’nin naaşının karşılanmasında da halkımız sokaklara dökülerek devletten ve emniyet güçlerinden şehidin intikamının alınmasını istedi. Devletimiz de bu yönde hareket edecektir” dedi.
 

Sitene Ekle