BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  GÜNCEL

İpler koptu! Erdoğan Irak'a resti çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Türkmenistan'a hareket öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

TÜRKMENİSTAN'a hareket öncesi gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Musul'a asker takviyesi hakkındaki soruları cevapladı.

Musul'a gönderilen askerin durumu hakkında konuşan Erdoğan: 'Buraya eğitim vermek üzere asker gönderdik. Kampın kurulmasından bu yana 1 buçuk yıl kadar zaman geçti. İnsana sormazlar mı 1 buçuk yıldır aklınız neredeydi, şimdi kalkmış böyle bir açıklama yapıyorsunuz. Askerimizi çekmek söz konusu değil.' dedi.

 Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları...

Türkmenistan aktif tarafsızlık politikasıyla çok önemli gelişmeler kaydeden bir kardeşimiz. Türkiye bugüne kadar olduğunu gibi bugün de, Türkmen kardeşlerinin yanında olacaktır. Başta devlet başkanları olmak üzere, karşılıklı siyasetimiz kardeşliğimizin en önemli göstergesidir. 

Görüşmede enerji ve ulaştırma başta olmak üzere ekonomi, eğitim ve kültür gibi alanlarla konuşacağız. Orada bulunan diğer devlet başkanlarıyla da görüşeceğiz. Gündemdeki konuları da konuşacağız.

Bu ziyaretimin hem Türkmenistan'la birliğimiz, hem de tarihi,din anlamında ilişkilerimizin olduğu Orta Asya Bölgesi'ne hayırlı olmasını diliyorum.

 BEŞİNCİ TORUN SEVİNCİ

Bu beşinci torunumuz, erkek. Gerek annenin, gerekse torunumuzun sağlık durumları gayet iyi. Adeta dün gece bizi beklediler. Bizler Bosna Hersek heyetini uğurladıktan sonra doğumda bulunduk. İlk isim, dürünümün ismi oldu, Sadık. İkinci isim için ise istişareler devam ediyor.

FIRAT'IN BATISI KONUSU

Değerli arkadaşlar, bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım. Bölge bizim için hassasiyet gösteriyor. Fırat'ın batısı olarak da Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bölgeler. Onlar bizim için ayrı bir hassasiyet gösteriyor.

umhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki "özel güvenlik bölgesi" uygulamasına ilişkin, "Bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım, alınmış bir karar. Şu anda 15 gün olarak alınmış bir karardır. 15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu gelişmeler gösterecektir" dedi.

TÜRKMENİSTAN İLE DOĞALGAZ KONUSU

Türkmenistan bu konuda her zaman gündemimizde oldu, bu defa da yine gündemimizde olacak. Bunlar tekrar gündemimizde yer alabilecek konulardır.

MUSUL'A ASKER TAKVİYESİ KONUSU

Biz bu işin yani şu anda askerimizi geri çekmek gibi böyle bir şey söz konusu olamaz.

 Biz dün gerek Dışişleri Bakanı Müsteşarımızı gerekse Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarımızı merkezi yönetime gönderdik. Orada görüşmeleri yaptılar. Ve görüşmelerle ilgili olarak gerek Sayın Başbakan gerekse iki müsteşarımızla da ben bugün bir konferans yaptık, görüşmemizi gerçekleştirdik. Ve bu gerçekleştirmede de biz bu işin yani şu anda askerimizi geri çekmek gibi böyle bir şey söz konusu olamaz.

 Oradaki eğitim verme sürecine kararlı bir şekilde devam edeceğiz ama bunu bir mutabakat içerisinde sürdüreceğiz. Ve bütün oradaki bulunmamız bir muharip asker bulundurma noktasında değil, sadece bizim orada eğitim veren subaylarımızın, askerimizin korunmasına yönelik ayrıca bir takviye olmuştur ve açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamların, orada bizim bulundurduğumuz asker sayısıyla da yakından uzaktan hiç mi hiç alakası yoktur.