BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL

Irak'tan ortalığı karıştıracak Türkiye talimatı

IRAK Başbakanı, Irak Dışişleri Bakanlığı'na "Türkiye'nin Irak topraklarına müdahalesi" nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ne resmi şikayetini iletmesi için talimat verdi.

Abone ol

IRAK ile Türkiye arasında yaşanan Musul krizinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Irak Başbakanı BM'ye resmi şikayette bulunma talimatı verdi. Türkiye'de Musul'daki üsden askeri çekme konusunda Bağdat'a rest çekti.

Irak Başbakanı Haydar İbadi Türkiye'yi gerilimi uluslararası mecraya taşıyor. İbadi, Dışişleri Bakanlığı’na Musul’a gönderdiği askerler nedeniyle Türkiye’yi BM Güvenlik Konseyi’ne resmen şikayet etmesi talimatı verdi.

İbadi hatırlanacağı gibi daha önce de askerin geri çekilmesi için Türkiye'ye 48 saat süre tanımıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Musul'daki üsse asker sevkiyatını durdurulduğunu açıklamasına rağmen gerilim dinmedi. Irak'ın attığı bu yeni adımla Ankara-Bağdat arasındaki Türk askeri krizi BM'ye taşınmış oluyor.

TÜRKİYE REST ÇEKTİ : ASKERİMİZİ ÇEKMİYORUZ

Irak'ın Musul'daki Başika kampı konusundaki flaş adımına karşılık Türkiye de rest çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi "Buraya eğitim vermek üzere asker gönderdik. Kampın kurulmasından bu yana 1 buçuk yıl kadar zaman geçti. İnsana sormazlar mı 1 buçuk yıldır aklınız neredeydi, şimdi kalkmış böyle bir açıklama yapıyorsunuz. Askerimizi çekmek söz konusu değil.' dedi.