BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone'a rakip geliyor üstelik...

Dünya'nın beğenisini kazanan iPhone'lara rakip geliyor. Üstelik rakip Türkiye'nin GSM devi Turcell...

Abone ol

Cep telefonu operatörü Turkcell, kendi markasını taşıyan “T10” adlı akıllı telefonla cihaz pazarına girdi. Dokunmatik ekranlı T10’u internet ve Mobil TV servisiyle birlikte ayda 29 TL’ye, kontratsız olarak da 232 dolara (325 TL) satılıyor

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, T10’un 3G hızında mobil interneti, cepten TV izleme servisi, tasarımı, dokunmatik ekranı, özel Turkcell uygulamaları ve uygun fiyatıyla cep telefonu piyasasına damgasını vuracağını kaydetti.

Sevilengül, “Turkcell T10 için “İnternetli Telefon Bayramı” sloganıyla çıkmayı uygun bulduk. Çünkü makul fiyatlı bir akıllı telefon sahibi olmak ve cepten internete girmek isteyen milyonlarca insana bayram havasını yaşatacak” dedi.

Burak Sevilengül Türkiye’de Google Sesli Arama uygulaması önceden yüklenmiş olarak gelen ilk akıllı telefon olan Turkcell T10’da telaffuz edilen kelimeleri metin haline çeviren konuşma tanıma teknolojisi de yer aldığını söyledi.

AKILLI CEP TELEFONU

Fiyatı 325 lira olan Turkcell T10, 2.8 inç boyutlu dokunmatik ekran, Android 2.1 işletim sistemi, 3G şebeke desteği, 3.2 megapiksel kamera, MP3 çalar, e-posta ve GPS teknolojileriyle birlikte geliyor. Cihaz ile Wi-Fi şebekesi üzerinden internete bağlanmak da mümkün oluyor.