BIST 9.572
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.477,15
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar da bakan kellesi istedi

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Bakan Gönül'ü askerin yanında yer almakla itham ederek istifaya davet etti.

Abone ol

Kelle isteyen iki yazardan biri de Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar oldu.. Ertuğrul Özkök'ün "Engin Ardıç'ın kellesini istemesinin ardından Şamil Tayyar da bir bakanı hedef tahtasına oturttu... Şamil Tayyar'ın istifaya davet ettiği Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e sert sözlerle yüklendi. Gönül'ü Genelkurmay Harekat Şubesi’nde görevli personele benzeten Tayyar, eleştirileri arka arkaya sıraladı.

NEHRİN ASKER YAKASINDA

"(...)Oysa mevzuatta tarif edilen görev ve yetkilerinin yanı sıra asıl fonksiyonu hükümet-asker ilişkilerindeki köprü rolüdür. Maşallah o, nehrin asker yakasında...

Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeye Genelkurmay üç konuda itiraz etti, hükümete karşı tavır aldı, o da koroya katıldı. Heron skandalıyla ilgili asker önce susmayı sonra perdelemeyi tercih etti, o da aynı çarkın dişlisi oldu."

Gönül'ün sözleşmeli er modeli hakkında söyledikleri Tayyar'ın gündemindeydi. Bakanın "Bu parayı bir baba evladına veremez" sözüne itirazı vardı.

BABANIZIN PARASINI MI VERİYORSUNUZ?

"(...)Kaş yaparken göz çıkardı. Bakanımız uygulamanın kerametlerini anlatıyor: “Yılda 15-20 bin lira biriktirirler. 3 yılda 45 bin lira yapar. 30 bin lira da tazminat alır. Böylece 75 bin lira olur. Bu parayı bir baba evladına veremez.”

Bak sen!

Babanızın parasını mı veriyorsunuz? Ya da babanızın hayrına mı yaptığınız? Devlet, babalardan daha mı şefkatli?

O zaman 10 puanlık bir soru size: Hangi baba cebine para koyup evladını bile bile ölüme gönderir?

Sakın ola uygulamaya karşı olduğum düşünülmesin, alt yapısı iyi kurgulanırsa profesyonel ordu projesi en ideal olanıdır. İtirazım, üslubadır."

YÜREĞİN YETMİYORSA

Bakan Gönül'ün "Savunma ihalelerinde komisyon ödendiğini duyuyoruz" itirafını eleştiren Tayyar, olanı biteni seyretmekle suçluyor. Çeşitli iddialarla tutuklanan ve soruşturma geçiren komutanları neden görevden almadığını soran Tayyar, yazısının finalinde Gönül'e çağrısı vardı.

"(...)Mayın soruşturmasında iddiaları ört bas etmekle suçlanan Tümgeneral Gürbüz Kaya, askeri mahkemede yürütmeyi durdurma kararı alıp sizden korgenerallik bekliyor, bu pişkinlik karşısında “sen önce hesabını ver” deyip açığa almak aklınızdan geçmez mi?

Bakansınız yetkiniz var, bunca yıldır o koltukta oturup kırmızı plakalı araca biniyorsunuz, bir defalığına olsa bari hakkını verin. Hiç olmazsa torunlarınıza anlatacak bir icraatınız olsun.

Yüreğiniz yetmiyorsa, Oktay Ekşi’nin yolundan gidin..."