BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 5S gecikecek mi?

Haziran ayında duyurulacağı iddia edilen iPhone 5S'in bugün yayımlanan rapor üzerine gecikme yaşayacağı belirtildi.

Abone ol

Citigrup Sermaye Piyasaları tarafından yayımlanan bir araştırma notuna göre, Apple'ın "iPhone 5S" olarak anılan gelecek nesil telefonu gecikebilir.

Citibank analisti Glen Yeung, tasarım aşamasındaki hazlandırmaya rağmen iPhone 5S'in en erken Haziran - Temmuz aylarında duyurulacağı yönündeki değerlendirmeleri revize ettiklerini açıkladı.

Yeni tahminlere göre, üretimin sorunlarından kaynaklanan 1 - 2 aylık gecikme daha söz konusu olabilir. Buna göre, gelecek nesil iPhone en erken Eylül ayında duyurulabilecek. Bu yıl içerisinde iPhone 6'nın duyurulması ise kesinlikle beklenmiyor.

iphone.jpg

Citigrup araştırmaları Apple'ın 2013 4. çeyreği içinde iPhone 5S dışında birçok yeni ürünü tanıtacağını gösteriyor. Tahminlere göre 5. nesil iPad, retina ekranlı iPad Mini ve retina ekranlı Macbook Air son çeyrekte duyurulması beklenen yeni ürünler. Ayrıca, retina ekransız mevcut iPad Mini'nin de güncellenerek satışına devam edileceği iddia ediliyor.

Gelecek Apple ürünleri hakkında çok sayıda iddiada bulunan ve zaman zaman da dedikleri doğru çıkan Jefferies analisti Peter Misek de geçen hafta iPhone 5S ve düşük maliyetli iPhone'un gecikebileceği yönünde tahminlerde bulunmuştu.