BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternetteki itibarınızı bu ekip koruyor

İtibar Koruma Ekibi, internetteki itibarınızı koruyor. İşte internetteki itibarınızın yeni koruyucuları;

Abone ol
Onlar internetteki itibarınızı korumak için gece gündüz çalışıyor! Merkezi Ankara'da bulunan "İtibar Koruma" ekibi, avukatlar ve bilişim uzmanlarından oluşuyor. Siz de eğer bir gün başınız internette hiçte haketmediğiniz bir suçlamayla karşı karşıya kaldıysanız ve bunun için ne yapacağım diye düşünüyorsanız işte bu ekip size ilaç gibi gelecek!

Avukat Kürşat Ergün'ün girişimiyle Türkiye yeni "ekip"le tanışıyor! Bilişim uzmanları ve avukatlar ile alanında uzman iletişimcilerden oluşan bu ekip, sanal dünyadaki itibarınızı korumak için gece gündüz çalışıyor. Merkezi Ankara'da kurulu bulunan İtibar Koruma Merkezi, 24 saat interneti izliyor, sizler için gerekli adımları anında atıyor.

İNTERNETİ GÖZLÜYORLAR

Siyaset dünyasının tanınmış isimleri ile bazı gazeteciler ile işletme sahiplerine danışmanlık hizmeti veren İtibar Koruma Ekibi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla 24 saat boyunca isminizi ve kurumunuzu internet üzerinde kontrol ediyor. İtibar Koruma Ekibi hakkında bilgi veren Kürşat Ergün, danışmanlık hizmeti verilen kişi ve kuruluşların internet üzerinde sürekli takip edildiğini, raporların mail ve GSM aracılığıyla yapıldığını söyledi. 

KÜNYESİZ HABER SİTELERİ

Sektördeki yasal boşluğun, "haber sitesi" adı altında künyesiz bazı yayıncıların türemesine neden olduğunu ve yapılan haberlerin kimi zaman gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Firmaların, sanatçıların hatta bazen sade bir vatandaşın bile bu haberler nedeniyle toplum nazarında itibarlarının zedelendiğine dikkat çeken Ergün, bu tür haberlerin firmalar açısından ciddi ticari kayıplara neden olduğunu hatırlattı.

İtibar Koruma Merkezi'nin, kişinin itibarını zedeleyen haberler için yasal takip başlattığını söyleyen Ergün, Google olmak üzere tüm arama motorlarından da ilgili içeriklerin silinmesi için teknik çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.