BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu Gazze'ye böyle girdi

İlk üst düzey Türk yetkilisi olarak Gazze'ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bombalanan kente Mısır kapısından girdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri el-Arabi başkanlığındaki Arap dışişleri bakanlarından oluşan heyetle Gazze'ye girdi. Davutoğlu "Allah ve bütün insanlık şahit olsun ki Filistini asla yanlız bırakmayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi başkanlığındaki

İSRAİL BAKANLAR ORADAYKEN BOMBALAMAYACAK

İsrail'in, Hamas ile arasında ateşkes sağlanması girişimlerine şans tanımak amacıyla Gazze'de kara harekâtı planını geçici olarak askıya aldığı bildiriliyor.

İsrail, Mısır öncülüğündeki barış görüşmelerinin bir sonuç vermesi için Perşembe gününe kadar süre tanıdı. Mısır da İsrail'in bu gece bombardıman yapmayacağını açıkladı.

Arap dışişleri bakanlarından oluşan heyetle Gazze'ye girdi.

Özel uçakla Mısır'ın Ariş kentine gelen, daha sonra buradan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi başkanlığındaki Arap dışişleri bakanlarından oluşan heyetle, karayoluyla Gazze'ye hareket eden Davutoğlu, Mısır-Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan geçti.

İLK TÜRK YETKİLİSİ OLDU

Gazze'yi ziyaret eden, ''ilk üst düzey Türk yetkilisi'' olarak tarihe geçen Davutoğlu ile Arap bakanları, sınır kapısında, Filistinli yetkililer karşıladı.

TÜRK BAYRAKLARI İLE KARŞILANDI

Gazze'de Filistinliler'in yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Davutoğlu, beraberindekilerin bulunduğu konvoyla Gazze kent merkezine doğru giderken çok sayıda Filistinli, ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıktı.

ahmet-davutoğlu-gazze.jpg
Davutoğlu, şehir merkezine yaklaştıkça, Filistinlilerin coşkusu daha da artarken; Filistinliler, yol boyunca Türkiye ve Davutoğlu lehine sloganlar attı.

HANGİ ÜLKE BAKANLARI ORADA?
İŞTE 11 CESUR ÜLKE

Filistin halkına destek amacıyla Gazze'ye ziyarette bulunan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin başkanlığındaki Dışişleri Bakanları heyeti şöyle:
*Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,
*Mısır
Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr,
*Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki,
*Katar Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim,
*Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdulselam,
*Fas Dışişleri Bakanı Sadettin el-Osmani,
*Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur,
*Ürdün Dışişleri Bakanı Nassir Cudeh,
*Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari,
*Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti.''

GAZZE ZULMÜ YAŞIYOR

gazze,-gaza.jpg
Gazze, İsrail'in seçim arefesinde başlattığı bombardımanların altında ölüm kokuyor. Kentte bir haftadır süren saldırılarda ölenlerin sayısı 108'i aştı. Çocuklar korku içinde, sivillerin bulunduğu bir apartman ise yerle bir.