BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.406,49
HABER /  DÜNYA

Hamas için büyük fırsat olacak

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın genel komutanı Muhammed ed-Dayf, o ihtimal üzerine böyle konuştu.

Abone ol

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın genel komutanı Muhammed ed-Dayf, Gazze'ye yönelik kara harekatı başlatılması halinde ''İsrail askerlerini ele geçirmelerinde büyük fırsat'' olacağını savundu.

Muhammed Dayf'ın el-Kudüs televizyon kanalında yaptığı açıklamada, ''İsrail'in Caberi suikastının ve Gazze'de Filistin halkına yönelik işlediği iğrenç suçun bedelini pahalıya ödeyeceğini'' ifade etti.

Hamas'ın, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sürekli takip ettiğini belirten Dayf, ''İsrail, Muhammed el-Caberi'yi öldürmekle stratejik bir hata yaptı. Sizin de gördüğünüz gibi İsrail'in, önceden uyguladığı tüm savaş kurallarını kırdık. İsrail'e verilen karşılık, onun işlediği suç oranında olmalıydı. İsrail'in kara harekatını başlatması İsrail askerlerini ele geçirmemiz için büyük bir fırsat olur'' dedi.

Siccil Taşı operasyonunu, Filistin'in özgürlüğe yönelik attığı adım olarak değerlendiren Dayf, ''İslam ümmetinden beklenen; siyonist mevcudiyetini ortadan kaldırmak için tüm güçlerini ortaya koymaları ve Filistin'in özgürlüğü için aktif rol oynamaları'' dedi.