BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İnternetle eğitim tartışılıyor

İstanbul Üniversitesi internetin Türkiye’ye gelişinin 13. yılını sempozyumlarla kutluyor.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, internetin Türkiye’ye gelişinin 13. yılını sempozyumla kutluyor. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı son dönemde eğitim teknolojilerinde yaşanan ilerlemelerin, özellikle gelişmiş ülkelerde, eğitim ve öğretimin yapısını değiştirmeye başladığını söyledi. Avcı, “Uluslararası bir kalite standardını yakalayabilmek için üniversitelerimiz arasında çağın getirilerine uygun bir eğitim politikası uygulanmalıdır” dedi.

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi’nde bugün başlayan sempozyumun açılışında konuşan Prof.Dr. Yusuf Avcı, bilişim teknolojilerinin kullanımı yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Avcı, bunun gerçekleşmesi durumunda eğitim düzeyi farklılıklarının dengelenebileceğini söyledi. Prof. Dr. Avcı, internetin öğretim sürecinde kullanılmasıyla birlikte sınıfların öğretmenin rehber olduğu ortamlara dönüştürülebileceğini kaydetti.

Günümüz teknolojisinin ilerlemesi ve eğitime verilen önemin artmasıyla. eğitim sorunlarının çözümünde teknolojiden faydalanmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Avcı, “Bu teknolojilerden biri de bilgisayardır. Bilgisayarı eğitim sistemimize sokmak da en tabii gerçekçiliktir” diye konuştu.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitimde teknolojinin kullanılması ve bilgi teknolojileri çağının yakalanabilmesinde öğretmenler için başlatılan dizüstü bilgisayar projesi eğitime büyük ölçüde fayda sağladı” dedi.

En ücra köye bile bilgisayarın gitmesi için çalıştıklarını kaydeden Balıbey, “Öğretmen atamaları yapılmadan önce bilgisayar ve internet bilgilerini sorguluyoruz. Böylece kurada çektikleri yere atamaları yapıldığında, neresi olursa olsun, oradaki öğrencilere bilgisayar ve interneti öğretecek” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Haluk Bingöl ise Türkiye’ye internetin 1995 yılında kazandırıldığını dile getirerek, internetin herkesin eşit olarak faydalanabildiği bir araç olması gerektiğini söyledi.

Bingöl, internete ulaşabilenlerle ulaşamayanlar arasındaki ayrıma dikkat çekerek, interneti olan bir kişi, arama motoru olan Google’dan istediği bilgiye istediği zamanda ulaşabilirken, interneti olmayan birinin ise böyle bir olanağa sahip olamadığını vurguladı.


İÜHA